Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Artadi reclama a Colau un ple extraordinari sobre la seguretat a Barcelona

ACN Barcelona.-La portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha exigit aquest dimarts la convocatòria d’un ple extraordinari per tractar la seguretat a […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Barcelona.-La portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha exigit aquest dimarts la convocatòria d’un ple extraordinari per tractar la seguretat a la capital catalana. Artadi també ha demanat a Colau que nomeni un regidor de seguretat ”competent com ho va ser Quim Forn” després ”d’haver patit una alcaldessa d’inseguretat”. Per Artadi, el problema d’inseguretat a Barcelona és ”greu i descontrolada” i la ciutadania està ”alarmada”. Artadi creu que els darrers dies la situació s’ha agreujat a tots els barris, amb més delictes sense que s’hi trobi solució. Per això, creu que s’està creant una ”alarma social” com mai no s’havia produït i ha recordat que així ho destaca el Baròmetre de la ciutat.

Artadi també ha fet referència al manifest d’un conjunt d’entitats del món econòmic i social de la ciutat que alerta que la situació d’inseguretat i demana solucions, així com l’autoorganització de ciutadans, com és el cas dels veïns de Sant Antoni. Per la portaveu de JxCat, no és la ”seva responsabilitat” sinó que ho és ”de les administracions”. La portaveu de JxCat ha criticat també que Barcelona segueixi ”sense govern”, amb una alcaldessa ”absent” i ha assegurat que ”quan Colau ha de liderar, falla i no està a l’alçada”. Artadi també veu ”desapareguts” els socis socialistes de Colau. Per Artadi cal més col·laboració amb la Generalitat, però també amb totes les administracions, i per això demana la convocatòria de la reunió de la Junta de Seguretat Local per arribar a acords amb el departament d’Interior. El nou regidor de Seguretat, ha dit Artadi, hauria de revisar el Pla de Disponibilitat dels agents de la Guàrdia Urbana per l’estiu, revisar el pla de xoc de Ciutat Vella, estudiar la possibilitat de posar en marxa plans de xoc a altres barris de la ciutat que s’han vist afectats per la inseguretat, i demanar als òrgans de govern judicial la creació de nous recursos per agilitzar les tràmits judicials.