Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Arrimadas defensa que Sánchez ha de “rectificar” i avisa que el seu suport a l’estat d’alarma “no serà a canvi de res”

ACN Madrid.-La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha afirmat que el govern espanyol ha de “rectificar” i “negociar” perquè el suport de Cs a la pròrroga de l’estat d’alarma “no […]

Avatar
Agències 05/05/2020

ACN Madrid.-La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha afirmat que el govern espanyol ha de “rectificar” i “negociar” perquè el suport de Cs a la pròrroga de l’estat d’alarma “no serà a canvi de res”. Arrimadas ha dit que té “predisposició” a evitar que el president de l’executiu, Pedro Sánchez, “compleixi la seva amenaça de deixar-nos en el caos” però ha criticat que no tingui “pla B”. “L’estat d’alarma no es pot allargar ‘sine die'” fins que “Sánchez vulgui”, ha defensat la presidenta de Cs en una entrevista a TVE aquest dimarts al matí. Arrimadas ha condicionat el suport al Congrés de la pròrroga al fet que Sánchez “desvinculi” les ajudes econòmiques i socials a l’estat d’alarma i es comprometi a preparar una sortida “ordenada” de l’estat d’alarma.

Arrimadas ha argumentat que sí que hi ha mecanismes jurídics alternatius a l’estat d’alarma per evitar el “caos” però ha dit que cal “preparar-ho” i “consensuar-ho”. Segons la líder de Cs, no es pot assumir que l’única via per garantir la seguretat és l’estat d’alarma i acceptar que serà necessari si hi ha rebrots o fins que no hi hagi vacuna.La líder de Cs ha demanat preparar una “carcassa jurídica” per sortir de l’estat d’alarma i ha insistit que el govern espanyol hauria de tenir un “pla B” i un “pla C” per garantir que si no obté els vots necessaris al Congrés, no hi hagi “caos”. “Em sembla que han comès un error molt gran, se l’han jugat”, ha dit.”El nostre vot dependrà de si vol rectificar”, ha dit Arrimadas, que ha assegurat que el seu suport depèn del govern espanyol i ha defensat que les seves peticions són “raonables” i “qüestions d’estat”.