Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Arrimadas acusa el Govern d’estar més “preocupat” pels presos que pels autònoms “que s’arruïnen”

ACN Barcelona.-La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat el Govern d’estar més “preocupat” pels presos independentistes, en el dia que el Tribunal Suprem ha revocat el seu tercer grau, […]

Avatar
Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat el Govern d’estar més “preocupat” pels presos independentistes, en el dia que el Tribunal Suprem ha revocat el seu tercer grau, que pels autònoms i pimes que “s’arruïnen” amb la crisi derivada de la pandèmia. La formació liberal ha proposat un “pla de contingència per salvar els autònoms” davant del “menyspreu” de la Generalitat, a qui ha retret el sistema inicial d’ajuts que va impulsar. El pla consisteix en 2.000 euros per als negocis que han vist reduïda la seva activitat un 50% i un paquet d’ajuts per a poder pagar els lloguers; amb 1.200 euros per als que han vist interrompuda la seva activitat i de 4.000 per als quals se’ls ha suspès.

Cs ha afirmat que el seu pla no és diferent del que ja s’està fent a altres països o a Andalusia. “Catalunya hauria d’estar centrada en això i no en l’última ocurrència de Gabriel Rufián”. “Ja està bé que la Generalitat pensi més en Junqueras que en els que s’arruïnen”, ha afegit.A més, l’endemà de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat al Congrés, Arrimadas ha dit que “si els pressupostos els hagués negociat fins al final Cs i no ERC, seria a canvi d’ajuts als autònoms”. I ha assegurat que quan els republicans negocien és per “afavorir els senyors del procés”.Amb la vista posada al 14-F, Arrimadas ha assegurat que el seu partit anirà “a per totes” a les pròximes eleccions per “passar pàgina del procés” i “començar una nova etapa de creació, ocupació, futur i prosperitat”.Arrimadas ha fet una breu intervenció de manera telemàtica després de visitar comerços del district de Nou Barris a Barcelona. L’han acompanyat la portaveu al Parlament, Lorena Roldán, i la presidenta del grup de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte.Arrimadas ha criticat que Nou Barris està “abandonat” per part de l’Ajuntament de Barcelona i també de la Generalitat.Pla de contingència per autònoms i petites i mitjanes empresesCs ha presentat un pla per a ajudar a autònoms i petites i mitjanes empreses. Proposen el pagament del lloguer i subministraments bàsics en locals afectats per la covid-19, com l’hostaleria, l’oci nocturn o els gimnasos. Concretament, aposten per donar 1.200 euros als comerços que han vist l’activitat interrompuda i 4.000 als que se’ls ha suspès l’activitat.D’altra banda, reclamen una “injecció directa d’emergència” als comerços, amb 2.000 euros que hagi vist caure els ingressos fins a la meitat perquè puguin garantir-se fins a un 75% de facturació de l’any anterior. també ajuts per al manteniment de l’activitat de pimes en sectors industrials. També destinar 150 milions d’euros en microcrèdits amb aval públic -amb dotacions sense interès, d’entre 9.000 i 15.000 euros; una línia de subvencions per facilitar la transformació digital i subvencions per als propietaris que ajornin o rebaixin el lloguer a locals d’autònoms o pimes afectats per la covid.