Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Arriben els primers turistes estrangers a l’aeroport de Reus

ACN Reus.-Els primers turistes estrangers han aterrat aquest 1 de juliol a l’aeroport de Reus, després de tres mesos i mig sense operativa comercial. L’ocupació en aquest vol ha estat […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Reus.-Els primers turistes estrangers han aterrat aquest 1 de juliol a l’aeroport de Reus, després de tres mesos i mig sense operativa comercial. L’ocupació en aquest vol ha estat força alta. Eren 150 passatgers provinents de Birmingham, una de les destinacions que ofereix Ryanair, l’única companyia que opera a la capital del Baix Camp. Tui, Jet.com2 i Easyjet ho faran a partir de mitjan mes. Ryanair mantindrà onze rutes -només ha cancel·lat Eindhoven-, si bé amb la meitat de vols. A tall d’exemple, tal dia com avui s’oferien uns setanta vols, quan aquest dimecres n’hi ha hagut sis. Es preveuen dos mesos de recuperació gradual. L’aeroport, que sempre superava el llistó del milió de passatgers l’any, espera batre “un nou rècord, però en negatiu”.

Així ho ha expressat el director de l’aeroport reusenc, Juan Crespo, conscient de la caiguda de passatgers que s’experimentarà enguany. L’aeroport de Reus, gestionat per Aena, ha recuperat l’operativa comercial amb noves mesures per garantir la seguretat de passatgers i treballadors -uns vuitanta. “Durant el juliol i agost esperem una recuperació gradual, sempre dependent de la demanda del sector turístic“, ha afirmat Crespo. “Treballem alineats amb les institucions del territori per seguir sent motor socioeconòmic del nostre entorn, així com col·laborar en la recuperació del sector turístic”, ha afegit. Des del 17 de març que no aterrava cap vol comercial a Reus. El primer en fer-ho, després de l’aturada obligada per la pandèmia, ho ha fet quan passaven deu minuts de les quatre de la tarda, procedent de Birmingham, abans de l’hora prevista. Els 150 passatgers que anaven a bord eren majoritàriament britànics que ja coneixen el territori. N’hi ha que venen a passar les vacances i d’altres, a treballar. També hi havia grups de joves catalans i espanyols que estudien al Regne Unit. Alguns reconeixien que havien escollit Reus com a destinació perquè els preus dels vols eren més competitius. Tots els passatgers han de passar per un examen visual, control de temperatura i l’entrega de la fitxa de localització. En cas que un turista no ho superés hauria de sotmetre’s a un control secundari. En total, des de Reus, avui s’enlairen i aterren sis avions -amb sortida i arribada a Birmingham, Dublín i Manchester. Amb la capital irlandesa es preveien inicialment 14 vols setmanals que han quedat reduïts a 7. Ryanair arrenca amb onze destinacions -només ha cancel·lat la ruta a Eindhoven, si bé la ‘low cost’ britànica en ven bitllets per a l’any vinent. Els països confirmats on s’anirà operant des de Reus són Regne Unit, Irlanda, Bèlgica i Alemanya. Però s’han perdut freqüències -en un 50% aproximadament aquest juliol. Caldrà veure si a l’agost i setembre puguin haver-hi cancel·lacions per baixa ocupació dels vols.