Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Arriba a Madrid el primer tren amb subministraments sanitaris, amb 28 milions de mascaretes i més de 400.000 bussos

ACN Madrid.-Un tren provinent de la Xina ha arribat aquesta setmana a Madrid amb 28 milions de mascaretes quirúrgiques i 425.100 bussos d’un sol ús. El tren va sortir de […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Madrid.-Un tren provinent de la Xina ha arribat aquesta setmana a Madrid amb 28 milions de mascaretes quirúrgiques i 425.100 bussos d’un sol ús. El tren va sortir de l’estació xinesa de Yiwu el 3 de juny amb 35 vagons, que equivalen, segons el Ministeri de Sanitat, aproximadament a quatre avions de gran càrrega. El govern espanyol destaca l’optimització dels costos derivats de les importacions, i afirma que el transport per via fèrria és “quinze vegades menor que en avió”. L’executiu estatal destaca, també, que el material que transporta el tren es destinarà a una reserva estratègica.

La línia comercial Yiwu-Madrid és la línia ferroviària més llarga del món, amb 13.052 quilòmetres. Se la coneix com la nova ruta de la seda i creua vuit països: la Xina, el Kazajistan, Rússia, Bielorússia, Polònia, Alemanya, França i Espanya.D’altra banda, el Ministeri de Sanitat afirma que ha distribuït 6,5 de mascaretes quirúrgiques entre les comunitats autònomes. Aquesta vegada, però, no se n’ha enviat cap a Catalunya, perquè no n’havia traslladat necessitat al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.