Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Arrenca l’acceleradora BCN Health Booster amb onze projectes empresarials d’innovació en salut

ACN Barcelona.-Arrenca l’acceleradora BCN Health Booster amb onze projectes empresarials d’innovació en salut. Són els projectes seleccionats per formar part de la primera generació d’empreses accelerades a través d’aquesta iniciativa, […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-Arrenca l’acceleradora BCN Health Booster amb onze projectes empresarials d’innovació en salut. Són els projectes seleccionats per formar part de la primera generació d’empreses accelerades a través d’aquesta iniciativa, impulsada pel Parc Científic de la Universitat de Barcelona (PCB) i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de Barcelona Activa i la col·laboració de Biocat. Les empreses seleccionades són cinc spin-off i sis startups, totes considerades innovadores i d’alt impacte social, atès que més de la meitat treballen en el camp de l’oncologia. Ara podran participar en un nou programa de creixement empresarial que els dona accés bonificat al nou laboratori del PCB durant tres anys.

Les onze empreses seleccionades, d’un total de 19 candidatures rebudes, han estat: Aptadel Therapeutics, Artificial Nature, Bioliquid Innovative Genetics, DeepUll, GAT Biosciences, GAT Therapeutics, MiMARK, Nuage Therapeutics, Ona Therapeutics, Oncoheroes Biosciences i OneChainD’entre les companyies accelerades, 7 es troben en fase de descobriment de productes terapèutics, 3 desenvolupen eines de diagnòstic de diferents malalties i 1 dissenya biomaterials pel sector salut. A l’hora de triar, el comitè d’expertes ha valorat especialment aquelles amb millors perspectives de viabilitat tècnica i econòmica, un equip promotor amb experiència i amb possibilitat d’impacte social, tot prioritzant les spin-off de centres de recerca, hospitals i universitats.Facilitats per al creixement empresarial El programa d’acceleració permetrà que 7 empreses puguin allotjar-se als nous espais i puguin accedir a un nou espai de laboratori al PCB mentre que 4 continuaran en l’espai actual. Totes elles participaran en el programa d’acceleració impartit per Biocat i que començarà al gener del 2022. Les 11 empreses han aixecat un finançament inicial de 43 milions d’euros. BCN Health BoosterBCN Health Booster neix en el context del Pla Barcelona Ciència, com a exemple de la col·laboració i el consens entre centres públics, empreses, universitats i administracions per promoure la innovació en salut. La subvenció del projecte per part de l’Ajuntament de Barcelona és de 468.936 euros. Per tal d’adequar els nous laboratoris, el Parc Científic de Barcelona ha destinat 685.334 euros. La inauguració de l’acceleradora BCN Health Booster s’ha fet aquest dimecres al Parc Científic de Barcelona. Hi han participat, entre altres, l’alcaldessa Ada Colau, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni, el rector de la UB Joan Guàrdia i Maria Terrades, directora del Parc Científic de Barcelona. Tots ells han posat en valor la col·laboració entre empreses i institucions per fer possible iniciatives com la BCN Health Booster i han reiterat l’aposta per fer de Barcelona un referent en salut i innovació.