Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Arrenca la reunió bilateral d’infraestructures sobre la baixa execució pressupostària sense ministres ni consellers

ACN Barcelona – Arrenca la reunió de la Comissió Bilateral d’Infraestructures entre la Generalitat i l’Estat aquest divendres que analitzarà la baixa execució pressupostària del govern espanyol a Catalunya. El […]

Agències 17/06/2022

ACN Barcelona – Arrenca la reunió de la Comissió Bilateral d’Infraestructures entre la Generalitat i l’Estat aquest divendres que analitzarà la baixa execució pressupostària del govern espanyol a Catalunya. El format de la trobada és el d’una “subcomissió tècnica”, sense la presència de ministres ni consellers. Per part del Govern, hi assisteix el secretari general del Departament de la Vicepresidència, Ricard Font; així com els secretaris de Presidència, Núria Cuenca i d’Economia, Jordi Cabrafiga. La comitiva estatal l’encapçala el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores. Un dels punts a l’ordre del dia és el projecte de la B-40, que genera divisió entre els socis del Govern.

Un dels punts de l’ordre del dia serà la Ronda del Vallès una setmana després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, anunciés un conveni per ampliar l’autovia B-40 per enllaçar Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès, tot i que no va definir un calendari o pressupost.

Al llarg de la setmana, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, va avalar el projecte del Quart Cinturó però va demanar al govern espanyol entregui “detalls per escrit i compromisos en ferm” en la reunió d’aquest divendres. “Volem garanties, estem cansats d’anuncis que acabin en res”, va dir el polític de Junts.

En canvi, ERC s’ha mostrat crítica amb un projecte que veu “obsolet” i ha registrat una proposta en contra al Parlament. “Que no ens intentin compensar les manques històriques de la xarxa ferroviària amb més quilòmetres de via per carrereta d’una proposta obsoleta com pot ser la del Quart Cinturó”, es va queixar la portaveu d’ERC, Marta Vilalta.