Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Arrenca la primera edició de l’Ubeat Live, el festival d’entreteniment destinat a la generació Z

ACN L’Hospitalet de Llobregat – La primera edició de l’Ubeat Live, un festival d’entreteniment destinat a la generació Z, joves nascuts a partir dels 90, arrenca aquest divendres al recinte […]

Agències 01/07/2022

ACN L’Hospitalet de Llobregat – La primera edició de l’Ubeat Live, un festival d’entreteniment destinat a la generació Z, joves nascuts a partir dels 90, arrenca aquest divendres al recinte de Fira Gran Via. El certamen acull fins diumenge creadors de continguts, eSports, freestyle, música i art urbà amb protagonistes com Ibai Llanos, Nil Ojeda, Goorgo i Werlyb. Organitzat pel grup Mediapro, la primera edició del festival compta amb dos escenaris (eSports i Live) i una gran zona d’activitats i s’hi celebraran des d’aquest divendres competicions professionals de videojocs -eSports- com la final de la Valorant Regional League Spain: Rising MediaMarkt Intel.

En declaracions de l’ACN, la directora d’Innovació i Nous Negocis del grup Mediapro, Maria Carmen Fernández, ha remarcat que l’Ubeat Live és un projecte que recull totes les noves tendències creatives, artístiques i de contingut per les noves generacions. 

Fernández ha apuntat que Ubeat Live serà l’escenari dels eSports amb destacades competicions professionals de videojocs. El festival acull en directe aquest divendres i dissabte les semifinals i la gran final de la ‘Valorant Regional League Spain: Rising MediaMarkt Intel’, la competició professional de joc Riot Games del país que es disputarà el prestigiós trofeu de la LVP. CASE Esports, Giants, UCAM Tokiers i Rebels Gaming es disputen el torneig que viurà la final dissabte a la tarda. La prèvia a la final també es podrà gaudir a Ubeat Live i inclou una activitat musical.

A més, el festival celebrarà diumenge una jornada completa de la Superliga de League of Legends. Participaran equips com el FC Barcelona, Finetwork KOI – l’equip de l’Ibai Llanos i Gerard Piqué-, Team Heretics, Fnatic TQ, BISONS ECLUB, Giants, Movistar Riders, G2 Arctic, UCAM Tokiers i MAD Lions Madrid. I a més, també diumenge, es viurà a l’escenari eSports el partit més destacat de la jornada de la Superliga Segunda El Corte Inglés: CASE Esports vs Rebels Gaming.

Completarà l’experiència d’eSports la Fan Zone amb espais i activitats organitzades pels clubs més importants: Heretics, Team Queso, Giants, Rebels, CASE Esports, Movistar Riders, Finetwork KOI, UCAM Tokiers, Falcons, Wizards, eMonkeyz.

<strong>Freestyle</strong>

La primera edició del Ubeat Live oferirà a la seva programació dues parades de la USN World Summer Cup, la competició internacional de freestyle que per segon any consecutiu se celebrarà durant l’estiu a Espanya. Freestylers d’Espanya, Amèrica Llatina i quatre promeses de les places espanyoles provinents de La Cancha competiran aquest divendres i dissabte en competició a l’escenari Live. Participaran Chuty, Gazir, Mnak, Skone, Force, Hander, Marithea, Yartzi, Teorema, Éxodo Lirical, Lobo Estepario i Mecha, entre altres. A més a més, Ubeat Live, juntament amb Queen Mary i jurats especialitzats, seleccionaran al millor freestyler amateur del país en la competició Open Free by Omen.

<strong>Ibai Llanos</strong>

Com ha destacat Fernández, l’Ubeat Live serà també l’escenari del Balloon World Cup, ideat per Ibai Llanos i Gerard Piqué. Al Mundial de Globus se li afegeixen obstacles físics, rivalitat i un únic objectiu: cada participant ha d’aconseguir que el globus toqui el terra abans que el seu oponent ho eviti. L’esdeveniment tindrà lloc el diumenge i serà narrat en directe per l’streamer Ibai Llanos.

Durant la celebració, un altre dels protagonistes serà l’art urbà. L’il·lustrador Ricardo Cavolo estarà al festival creant un mural molt especial.

<strong>HADO</strong>

El Campionat d’Espanya d’HADO és un dels actes més destacats que es podrà viure a Ubeat Live. Ideat al Japó, HADO és el primer esport d’equip en realitat augmentada del món. Els jugadors poden veure elements virtuals afegits al món real i interactuar amb ells, llançant boles d’energia i aixecant escuts màgics per a protegir-se. Competeixen dos equips de fins a 3 persones, equipades amb ulleres de realitat augmentada i un braçalet que detecta els moviments. El partit dura 80 segons i l’objectiu és enviar tantes boles d’energia com sigui possible a l’equip contrari per sumar la quantitat més gran de punts. Aquesta activitat es podrà gaudir els tres dies del festival per part del públic, i dissabte es coneixerà el campió estatal.

Així mateix, es faran en directe els programes ‘Hoy No Se Sale’ (amb Cristinini i Kapo 013) i ‘Club 113’ (Nil Ojeda, Goorgo i Werlyb).

<strong>Vocació internacional</strong>

Fernández ha destacat que té la voluntat de convertir el festival en un referent i amb vocació internacional. Ubeat Live se celebrarà pròximament a Mèxic. “Hem de generar productes i serveis que responen a les demandes més transnacionals, localitzant continguts i experiències”, ha afegit.