Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Arrenca la fira d’art ‘Terra Roia’ a Vilamur amb artistes pallaresos o amb obra inspirada amb el Pallars

ACN Vilamur (Soriguera).-El poble de Vilamur, al Pallars Sobirà, on viuen tot l’any quaranta veïns, espera rebre aquest dijous i divendres força visitants a la fira d’art ‘Terra Roia’. Es […]

Avatar
Agències 19/08/2021

ACN Vilamur (Soriguera).-El poble de Vilamur, al Pallars Sobirà, on viuen tot l’any quaranta veïns, espera rebre aquest dijous i divendres força visitants a la fira d’art ‘Terra Roia’. Es tracta d’una fira multisectorial de creadors i entitats, projeccions i tallers, entre altres propostes culturals i artístiques. El nexe entre tots ells és el Pallars Sobirà ja que són d’aquesta comarca o bé s’han inspirat en ella per crear la seva obra. Després de suspendre l’edició 2020 per les mesures decretades per la covid-19, ‘Terra Roia’ inclou més actes, artistes i arriba a més indrets de la comarca. Les activitats van començar a finals de juliol i s’allargaran fins al 29 d’agost. L’encarregat de la inauguració ha estat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

L’art fotogràfic té un paper destacat en aquesta edició, amb nombroses exposicions de col·leccions institucionals (exposició de fotografies estereoscòpiques de Josep Forns d’entre 1920 i 1930 o fotografies del fons de Violant i Simorra, entre altres) i una selecció de treballs de fotògrafs locals.L’alcalde de Vilamur -poble que depèn del municipi de Soriguera-, Josep Ramon Fontdevila, ha dit que l’Ajuntament i els veïns fan un gran esforç per apropar l’art als veïns del Pallars i la gent que aquests dies els visita. Fontdevila ha explicat que durant tot el festival passaran per Vilamur uns 90 artistes amb 40 exposicions.Durant la inauguració de la fira d’art, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha remarcat l’organització d’activitats culturals en comarques de muntanya com el Pallars Sobirà i ha dit que ‘Terra Roia’ de Vilamur és un gran complement als esports d’aventura i activitats de natura.