Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Arrenca el Ple de les Dones amb la voluntat de ser “un punt de partida” per “impulsar polítiques feministes tangibles”

ACN Barcelona.-La secretària quarta de la Mesa del Parlament, Adriana Delgado, que ha presidit la sessió, ha donat el tret de sortida al primer Ple del Parlament de Catalunya amb […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-La secretària quarta de la Mesa del Parlament, Adriana Delgado, que ha presidit la sessió, ha donat el tret de sortida al primer Ple del Parlament de Catalunya amb només dones, tot fent una crida a que sigui “un punt de partida” per continuar treballant i “impulsant polítiques feministes tangibles”. “És una imatge inèdita”, ha reivindicat Delgado, que ha destacat el treball conjunt “malgrat els discrepàncies ideològiques”. Delgado també ha volgut recordar l’anterior presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que es troba en presó preventiva, i ha assegurat que és “un honor” ocupar el seu seient. Al plenari hi ha participat un total de 156 dones, amb seixanta diputades i diverses representants d’entitats del Consell Nacional de les Dones.

Delgado ha fet una crida a fer que la igualtat “no sigui només un concepte teòric” sinó que sigui “una realitat efectiva”. En un sentit similar s’ha expressat la secretària tercera de la Mesa, Laura Vílchez, que ha assegurat que tota iniciativa institucional en aquesta línia “és fonamental”. Vílchez, de Ciutadans, també ha reivindicat que la lluita contra la violència masclista “no entén de bàndols ni ideologies” i ha reivindicat unes institucions “unides”.Per la seva banda, la presidenta de Consell Nacional de les Dones ha posat en valor “el fil lila” de la lluita feminista i ha agraït a les entitats i als grups parlamentaris haver pogut tirar endavant la iniciativa. “Avui el Parlament és nostre, de les dones, de les pioneres. Una societat no és democràtica si no es considera les dones subjectes actius de ple dret”, ha sentenciat.A la sessió també hi han assistit les conselleres Alba Vergés, Meritxell Budó, Teresa Jordà i Ester Capella, així com l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l’alcaldessa de Sanat Coloma de Gramenet, Núria Parlon; la diputada al Congrés Laura Borràs; les regidores de l’Ajuntament de Barcelona Elisenda Alamany i Neus Munté i l’exidirigent cupaire Mireia Boya.La iniciativa es va impulsar per “estrènyer vincles” entre els col·lectius i entitats de dones i les diputades per “consolidar complicitats i mostrar un compromís comú” respecte la situació de les dones a la societat, així com per “facilitar la participació” de les dones a la política.Actualment a Catalunya hi ha un total de 60 diputades, un 44,44% respecte el total de 135 escons. Aquesta iniciativa engegada també coincideix amb el 25è aniversari de de la IV Conferència Mundial sobre les Dones de Beijing.