Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Arrenca el judici per abusos a menors contra el professor d’un centre musulmà a Vic amb imatges de com buscava contacte

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Audiència de Barcelona ha començat a jutjar aquest dimarts l’acusat d’abusar presumptament de 7 menors mentre impartia classes a un centre musulmà de Vic. Han testificat 16 persones, la majoria famílies de les víctimes i també alguns menors i amb l’acusat darrere una mampara. Els pares i mares han hagut d’identificar-los en les imatges que hi ha gravades de classe i on es veu com buscava el contacte físic amb ells. La defensa ha portat la filla gran de l’acusat com a testimoni i ha posat l’accent en dir que patia incontinència i que la seva religió no permet resar si tens fluids corporals a la roba. Això explicaria, ha dit l’advocat, per què se’l veu posant-se un mocador sota els pantalons. Fiscalia demana 42 anys de presó.

La primera sessió del judici s’ha centrat en les declaracions dels testimonis, després que s’hagi acceptat la petició de la defensa de fer declarar l’acusat al final de tot. Tant els familiars com les víctimes han confirmat que l’acusat els havia donat classes al centre de culte de Vic l’any 2016 i que des de llavors no hi tenen cap relació. Alguns, a preguntes de la defensa, han confirmat que l’acusat també havia acudit a alguna celebració familiar, com ara bateigs, però els que ho recordaven han assegurat que ho havien fet perquè convidaven a membres de la comunitat. Alguns l’han identificat com si hagués fet tasques d’imam mentre que d’altres, incloent la filla, han assegurat que no era pas la seva professió, sinó que ell era el professor.

Publicitat

La defensa ha blindat en tot moment les preguntes de fiscalia sobre els fets jutjats, al·legant que les persones que estaven testificant -família i joves- ho feien a petició seva i no pas de fiscalia. Una decisió que tant el ministeri fiscal com l’acusació van descartar en considerar que no calia demanar testificar a les víctimes perquè les imatges de les càmeres que van posar al seu moment per les sospites ja són prou explícites. A més volien evitar fer-los reviure uns fets que van passar fa 7 anys.

<strong>Una persona afectuosa</strong>

Una de les joves, que en aquell moment tenia 7 anys (ara en té 15), ha relatat que ell era “més carinyós” que altres professors que havia tingut, sense entrar en més detalls. Un pare també ha confirmat veure el seu fill assegut a la falda de l’acusat en una de les imatges gravades que s’han passat durant el judici.  

De la seva banda, la filla de l’acusat que és la major de quatre germans, ha exposat a preguntes de la defensa que el seu pare era una persona “molt afectuosa” amb els seus fills, que també ho era amb altres persones com ara alumnes i veïns i que ella mateixa va presenciar a dins de classe que els “nens se sentien a gust amb ell”. Ha negat haver vist res que no fos això ni que el seu pare els fes petons a la boca o tocaments a les parts íntimes, a preguntes de fiscalia. Seguidament, ha confirmat haver vist com els nens s’asseien a la seva falda i que només era afectuós amb la mainada, no pas amb els adults.

<strong>La incontinència i la religió</strong>

La defensa ha centrat bona part del seu relat a assegurar que l’acusat ja patia per aquells anys d’incontinència urinària. Ho ha confirmat la filla i també un amic de l’acusat, i tot seguit el lletrat ha subratllat que aquest era un tema relacionat amb el que s’havia vist a les imatges. “És la raó per la qual s’introdueix un mocador a dins del pantaló, perquè just després de la classe ell tenia intenció de resar i no podria fer-ho si tenia un fluid corporal i  ho podem preguntar a algú que és musulmà”, ha dit. Seguidament ho ha demanat a aquests dos testimonis que ho han corroborat.

D’altra banda, la defensa ha demanat en les qüestions prèvies al judici la nul·litat de la interlocutòria de processament i de totes les actuacions posteriors i, com a conseqüència, una sentència absolutòria de viva veu. Entre els principals arguments que ha esgrimit hi havia la vulneració de drets fonamentals donat que la instrucció es va prorrogar, ha dit, fora dels terminis legals i sense que s’acordés la declaració com a investigat. També ha acusat la fiscalia d'”adormir-se” quan va presentar la sol·licitud de pròrroga i molt especialment la forma en què diu va continuar el procés: “D’esquenes a la defensa -tot i que hi havia el seu nom mai se li van respectar els seus drets- i amb una perversa voluntat de l’acusació particular i el silenci còmplice dels que diuen ser els defensors de la legalitat”. El tribunal, però, ho ha desestimat tot dient que, si calia, ja es podria entrar a valorar més endavant.

<strong>Fiscalia demana 42 anys de presó</strong>

La fiscalia demana una pena de 42 anys per haver abusat presumptament de 7 menors d’entre 5 i 9 anys mentre impartia classe. El ministeri fiscal considera que els fets són constitutius de 7 delictes d’abús sexual a menors i també un altre d’exhibicionisme. A més, la fiscalia demana que es prohibeixi a l’acusat apropar-se a 500 metres dels menors o comunicar-s’hi per qualsevol mitjà i la inhabilitació especial per exercir qualsevol ofici, remunerat o no, que comporti el contacte regular i directe amb menors. En concepte de responsabilitat civil, se li demana una indemnització de 10.000 euros per danys morals a cada víctima.

Segons l’escrit del ministeri públic, en tres ocasions diferents durant l’abril del 2016, es relata com l’acusat, guiat per un “ànim libidinós”, i aprofitant que els alumnes s’acostaven a ell per resoldre dubtes durant la classe, hi buscava el contacte físic. El mode d’operar era similar en tots els casos: “S’asseia els infants a sobre les cames i els premia amb força contra el seu propi cos”. També els feia petons al coll, els abraçava i forçava “tocaments innecessaris” de caràcter sexual per sobre la roba. En ocasions l’acusat també es tocava davant els menors.

Aquest dimecres continuarà el judici amb la declaració de l’acusat al final de tot. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió