Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Arrenca el Drap-Art amb obres creades amb deixalles i residus en espais del Gòtic de Barcelona

ACN Barcelona.-Ha arrencat aquest divendres el Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya Drap-Art, que se celebrarà fins al 5 de gener i que exposarà art sostenible amb més de 40 […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Barcelona.-Ha arrencat aquest divendres el Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya Drap-Art, que se celebrarà fins al 5 de gener i que exposarà art sostenible amb més de 40 obres d’art creades amb deixalles, residus i objectes oblidats a diversos espais del barri Gòtic. De fet, enguany és el festival repartirà la seva exposició en diferents ubicacions per primer cop en els seus 24 anys d’història, tot i que el centre del festival es troba a El Borsí. “Estem feliços que al desembre es pugui fer el festival, anem amb molta cura perquè és important dinamitzar i que la gent no es deprimeixi a casa seva, però s’ha de vigilar que no hi hagi aglomeracions”, ha afirmat en declaracions a l’ACN la presidenta de Drap-Art, Tanja Grass.

Grass ha assenyalat que és una plataforma per artistes que treballen en materials reciclats i temes mediambientals i socials i a la vegada és “una campanya de sensibilització de veure què allò que es llança cada dia es pot convertir en una cosa de valor”. 40 artistes (20 triats per convocatòria pública i 20 convidats), amb una “clara tendència al relleu generacional” i amb més artistes emergents que mai, exposaran les seves obres creades amb deixalles, residus i objectes oblidats i trobats.L’exposició de Drap-Art es podrà veure a diverses galeries d’art i centres culturals del barri Gòtic de la mà d’un circuit amb aforament limitat per garantir totes les mesures de seguretat. Els espais són: Villa del Arte Galleries, Artesania de Catalunya, Reial Cercle Artístic, El Borsí i la Sala Perill. L’exposició també mostrarà les obres seleccionades en la iniciativa ‘Artistes Confinadxs’, una convocatòria oberta durant el confinament de la passada primavera amb la idea de donar veu als artistes sobre com aconseguir una societat més sostenible, i que de moment només s’ha pogut veure en línia.La imatge del cartell de Drap-Art 2020 és ‘Venganza Bovina’, de l’artista Juan Carlos Batista (Tenerife, 1960, Galeria N2), una escultura que reflexiona sobre l’ecologia entre el surrealisme i l’humor negre.