Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Arrenca el 12è ArtsLibris que se celebra per primera vegada al Fossat del Mercat de Sant Antoni amb 90 expositors

ACN Barcelona.-Ha arrencat la 12 edició de la Fira Internacional del llibre d’artista, ArtsLibris, que se celebra fins diumenge per primera vegada al Fossat del Mercat de Sant Antoni amb […]

Avatar
Agències 18/06/2021

ACN Barcelona.-Ha arrencat la 12 edició de la Fira Internacional del llibre d’artista, ArtsLibris, que se celebra fins diumenge per primera vegada al Fossat del Mercat de Sant Antoni amb la participació del Mercat Dominical del Llibre. Aquest edició té prop de 90 expositors i 73 participants, amb una programació formada per 35 activitats paral·leles, que giren al voltant de la idea de pensament i l’exploració en el procés de creació, així com presentacions de llibres, debats, així com tallers d’enquadernació, pop up, Ebru o estampació. Rocío Santa Cruz, directora d’ArtsLibris, que destaca que han doblat les activitats, ha apostat per fer una gran festa del llibre sobretot en aquest moment que tothom té moltes ganes de fer coses i de trobar-se.

El tret de sortida el va donar aquest dijous el Seminari Internacional coordinat per la filòsofa Andrea Soto, que tindrà lloc a La Virreina Centre de la Imatge. Després de la inauguració d’aquest divendres amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga als Speakers’ Corner, ha tingut lloc ‘Soc totes les que he sigut’, una conversa a càrrec de Teresa Grandas, Mar Arza y Valentín Roma.Rocío Santa Cruz Ha remarcat que a part de les edicions i publicacions d’artistes, han fet una edició amb un fil conductor que és el del pensament. “L’alta cultura i el mercat poden anar junts, però també el pensament que impregna l’art contemporani”, ha assenyalat la directora d’ArtsLibris. 87 editors i artistes, institucions i escoles d’art participen en aquesta edició amb les seves publicacions, el 40% dels quals provenen de fora de Barcelona com València, Santiago de Compostel·la, Madrid i Sevilla, entre d’altres. Compta amb expositors internacionals provinents de París, Berlín, Lisboa, Santiago de Xile, Ciutat de Mèxic, Buenos Aires o Salvador de Bahia. Els organitzadors han remarcat que aquesta edició inclou art, música, audiovisual, Bookjockey, projectes independents, editorials emergents i altres de consagrades, fotollibre, autopublicació, edició impresa contra edició digital i centres d’arts i museus. Així mateix, s’atorgarà aquest dissabte el Premi ArtsLibris Fundació Banc Sabadell. ArtsLibris està pensada i dissenyada per una edició íntegrament presencial, però determinades activitats, com el Seminari Internacional, s’emetran per streaming. Alguns participants d’aquesta edició són l’artista Itziar Okariz, escollida per a la publicació de la sèrie A EL per al seu llibre ‘Woman and fiction’, Toni Clapés, Andrea Soto, Chiquita Room o Glòria Oyarzabal. “El triple salt mortal”Per la seva part, Miquel Curant, director de l’ICEC, ha manifestat que estar avui aquí es “una petita victòria” i fer-ho en aquest espai és “una doble victòria”. Ha recordat quan l’ArtsLibris es feia a l’Arts Santa Mònica, i ara celebrar-ho al Mercat de Sant Antoni és “el triple salt mortal per fer-ho ‘mainstream'” i portar “propostes especialitzades a un lloc on hi haurà molt trànsit de gent”.Per aquesta edició s’ha tancat un acord de col·laboració amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona per la celebració de l’ArtsLibris al Fossat del Mercat de Sant Antoni, i comptarà amb la participació especial del Mercat Dominical del Llibre. De fet, aquest diumenge a la fira s’hi sumaran 74 llibreters.