Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Arrenca a Barcelona el congrés mundial de zones franques que se celebra per primer cop a Europa

ACN Barcelona.-La 5a edició del congrés mundial de zones franques ha arrencat aquest dijous al matí al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. És el primer cop que el […]

Avatar
Agències 27/06/2019

ACN Barcelona.-La 5a edició del congrés mundial de zones franques ha arrencat aquest dijous al matí al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. És el primer cop que el certamen se celebra a Europa i reunirà prop de 1.000 professionals del sector, de 79 països, que abordaran els canvis dels processos productius i comercials que estan introduint la globalització i la digitalització. La inauguració oficial s’ha fet aquest dijous al matí encara que dimecres ja es van celebrar sessions preliminars del congrés. El gruix del programa s’abordarà entre aquest dijous i divendres. La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida al certamen i ha destacat la importància d’adaptar-se als canvis “accelerats” de l’entorn. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat que és “fonamental” desenvolupar les infraestructures que connecten la Zona Franca de Barcelona amb la resta del país perquè les zones franques “no són res si no estan imbricades al territori”.

Aragonès ha insistit que el Port de Barcelona i la Zona Franca són elements molt importants per a l’economia catalana i ha afirmat que aquesta té molt “dinamisme”. El també conseller d’Economia ha celebrat que Catalunya ha aconseguit “mantenir la competitivitat” malgrat la crisi econòmica i ha dit que un dels reptes és “augmentar la base exportadora” de les empreses catalanes.Montero ha dit que la Zona Franca de Barcelona és un “exemple brillant de com incorporar la innovació en un model de negoci” i ha dit que cal “anticipar-se” als nous temps per avançar en el creixement econòmic tot i la “complexitat” de la situació actual. La ministra en funcions també ha defensat la necessitat de donar “estabilitat política” i encarar amb “diàleg” les transformacions.El delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha destacat que l’espai és “una fàbrica de creació d’idees” justament per adaptar-se a les transformacions “ràpides” i poder-les aplicar “amb la màxima celeritat”. El tinent d’alcalde de Barcelona, Jordi Martí, ha afirmat que cal apostar pel desenvolupament en línia amb “la indústria 4.0, la sostenibilitat i la transició energètica” i ha argumentat que cal integrar els espais de les zones franques amb la resta de la ciutat perquè s’hi generin activitats “d’alt valor”.El president de l’organització mundial de zones franques, Mohamed Alzarooni, ha dit que aquests espais s’han de mantenir “competitius” i s’han de defensar d’amenaces com el proteccionisme. Alzarooni ha dit que els llaços entre zones franques són “més importants que mai”. La trobada internacional coincideix amb el SIL, la fira líder de logística del sud d’Europa.