Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Arranca el segon Festival Internacional Art i Gavarres amb 32 artistes de 8 països diferents

ACN Girona.-Aquest dissabte ha arrencat la segona edició del Festival Internacional Art i Gabarres, un certamen d’art en el paisatge que permetrà descobrir 16 intervencions artístiques a l’entorn del massís […]

Avatar
Agències 06/04/2019

ACN Girona.-Aquest dissabte ha arrencat la segona edició del Festival Internacional Art i Gabarres, un certamen d’art en el paisatge que permetrà descobrir 16 intervencions artístiques a l’entorn del massís de les Gavarres. Concretament, als municipis de Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Romanyà de la Selva. El festival parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ajudi a reflexionar i a canviar la mirada dels humans sobre el paisatge, relacionant l’art i la natura. Hi participaran 32 artistes de 8 països diferents i hi ha programades 10 activitats paral·leles.

En aquest tipus d’expressió artística, conegut com a Land Art, es treballa amb els materials del lloc o de proximitat fent intervencions que els processos naturals i el pas del temps acabaran esborrant, per tal de convidar l’espectador a reflexionar sobre la relació entre els humans i la natura.Durant la primera setmana d’abril, els artistes participants han estat treballant les seves obres als llocs escollits repartits pels 6 municipis que enguany participen a la segona edició del Festival Art & Gavarres.La primera edició del festival es va celebrar l’any passat a Girona, Celrà i Cassà de la Selva. Aquest any, la segona edició creix en número d’artistes, activitats i municipis que hi participen. Està impulsada pel Consorci de les Gavarres, l’Ajuntament de Girona i el Bòlit. Centre d’Art Contemporani.