Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Arran veu com una “victòria” que ja es pugui avortar a l’Hospital del Pallars i demana fer-ho possible a tot el Pirineu

ACN La Seu d’Urgell.-Arran ha celebrat que ja es pugui demanar la interrupció voluntària de l’embaràs per via farmacològica a l’Hospital Comarcal del Pallars. Des de la formació juvenil de […]

Avatar
Agències 02/03/2021

ACN La Seu d’Urgell.-Arran ha celebrat que ja es pugui demanar la interrupció voluntària de l’embaràs per via farmacològica a l’Hospital Comarcal del Pallars. Des de la formació juvenil de l’esquerra anticapitalista consideren aquest pas com una “victòria” i continuen demanant que la resta de centres sanitaris de l’Alt Pirineu i Aran implantin també aquest servei. Concretament, i en un acte a la Seu d’Urgell, han lamentat que la Fundació Sant Hospital no “porti el debat sobre la taula” del seu patronat, integrat entre d’altres pel Bisbat d’Urgell. En aquest sentit, han assegurat que “l’objecció de consciència, el paper de l’església i la privatització dels serveis” són els principals entrebancs que, han afegit, limiten l’exercici d’aquest dret de les dones.

Una de les militants d’Arran a l’Alt Urgell, la Laia, ha dit que demanen que també es pugui garantir, en centres sanitaris públics i de forma gratuïta, l’avortament quirúrgic a Ponent i l’Alt Pirineu i Aran. Per tot plegat, han iniciat la campanya ‘Les joves decidim, avortarem!’, a través de la qual volen “continuar la lluita que tantes dones van articular al llarg de la història”. A més, ha assegurat que s’estan trobant amb casos en què “es dona una informació falsa sobre la píndola de l’endemà” i es diu a les menors d’edat que no la poden adquirir sense el permís dels seus progenitors.Per la seva banda, una militant de la mateixa organització a l’àmbit de Ponent, la Maria, ha afirmat que el sistema sanitari públic “té enormes mancances” per la falta de recursos i l’externalització d’alguns serveis. En aquest sentit, ha afegit que la situació actual respecte a l’avortament implica que les dones hagin de desplaçar-se a d’altres demarcacions per poder interrompre el seu embaràs per via quirúrgica. Finalment, ha criticat que mentre hi ha professionals que exerceixen el seu dret a l’objecció de consciència al sistema públic, aquests formen part a la vegada de la plantilla de centres privats on es duen a terme aquest tipus d’intervencions.