Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Argimon admet que no sap per què Madrid ha millorat amb la restauració oberta i ho desvincula dels TA

ACN Barcelona.-El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut aquest dijous que no sap per què la Comunitat de Madrid ha millorat la seva incidència de covid-19 amb […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut aquest dijous que no sap per què la Comunitat de Madrid ha millorat la seva incidència de covid-19 amb la restauració oberta, i ha subratllat que la realització de Tests d’Antígens no pot ser una explicació, perquè Catalunya, en general, fa més proves sumant-hi els PCR. En aquest sentit, ha subratllat que les proporcions entre els dos tipus de proves que es fan aquí aniran canviant en favor dels tests més ràpids perquè tenen uns “avantatges clars”. En tot cas, ha reivindicat que el Govern n’ha comprat 8 milions, pels 5 de la Comunitat de Madrid. Argimon també ha remarcat que la segona onada va començar allà abans i van per davant.

Argimon ha subratllat que la segona onada a Madrid va començar a mitjans d’agost, i per tant el seu pic va ser també abans, a mitjans de setembre, “amb un desbordament important a centres hospitalaris”. “Porten unes tres setmanes baixant, i la part hospitalària s’ha estabilitzat, però tot i així, estan en uns números molt similars pel que fa a persones a la UCI si ho mirem per població”, ha afegit.”Jo no ho sé, hem preguntat a molta gent el per què en aquests moments s’està donant aquesta situació a Madrid”, ha reiterat Argimon, que ha insistit a desvincular-ho respecte a l’ús de més tests d’antígens per part de la Comunitat de Madrid. “És cert que ho implementa primer, però és una prova, com ho són les PCR”, ha reblat.És més, ha indicat que Catalunya va fer l’última setmana 250.000 proves en total, sumant PCR i TA, per les 170.000 de Madrid.”És un cas realment a estudiar, però també hem de recordar que ells porten 3 o 4 setmanes d’avantatge”, ha repetit.