Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Aragonès vol incloure la “salut mental i emocional” als eixos centrals de les mesures de recuperació

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avançat aquest dimecres que el Govern vol incloure entre els seus eixos principals d’actuació derivats de la covid-19 la “salut mental […]

Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avançat aquest dimecres que el Govern vol incloure entre els seus eixos principals d’actuació derivats de la covid-19 la “salut mental i emocional de la societat”. Després de la intervenció del president del grup d’ERC, Sergi Sabrià, defensant “combatre la fatiga pandèmica”, Aragonès ha explicat que l’estat emocional dels catalans serà “el tercer vèrtex” en els elements clau de les mesures preses, junt a l’economia i la qüestió purament sanitària. “Ho farem amb mesures concretes. Salut prepara un nou pla de salut mental que permeti vetllar pel benestar general, un cuidem-nos com a país”, ha dit.

I és que el vicepresident ha admet que després de tants mesos de pandèmia “la salut emocional està tocada” entre els catalans. “Podem parlar d’una crisi emocional. I massa vegades en el debat polític sembla que parlar de les emocions sigui símptoma de feblesa. Però n’hem de parlar. La salut emocional forma part dels indicadors de benestar i qualitat de vida”, ha dit, tot assegurant que veu “lògic” que “molta gent tingui por, angoixa, soledat, no tingui il·lusió, estiguin desmotivats”. “Hem de cuidar-nos entre tots i començar a parlar de salut mental, salut emocional i dels sentiments de tots”, ha conclòs.