Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Aragonès veu “desitjable” que Junts doni suport al pressupost acordat amb PSC i comuns “demostrant el sentit de país”

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que és “absolutament desitjable” que Junts doni suport al pressupost acordat amb el PSC i els comuns. “És […]

Agències 02/02/2023

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que és “absolutament desitjable” que Junts doni suport al pressupost acordat amb el PSC i els comuns. “És una gran oportunitat perquè tothom mostri el sentit de país”, ha dit el president en una compareixença poc abans de començar el Consell Executiu que ha d’aprovar els comptes. Aragonès ha afegit que “diria molt de Junts que posin l’interès de país per davant i donin suport als pressupostos”. De fet, el president ha assenyalat que “les bases” dels actuals comptes les va posar l’exconseller Jaume Giró i que JxCat “ha pactat els últims quatre pressupostos de la Diputació amb el PSC”. “No tindrien cap raó per no votar els pressupostos”, ha resolt.

Segons Aragonès, ara hi ha “un gran oportunitat” perquè partits com Junts “mostrin el seu sentit de país”. De fet, segons ha dit, amb aquests pressupostos “s’ha avantposat l’interès de país a altres interessos legítims pensant més en les properes eleccions”. A més, ha negat que s’estigui “diluint” el 52% independentista encara que els seus dos suports siguin dos grups no independentistes.

El president de la Generalitat ha recordat l’anterior paper de Junts dins del Govern, amb Jaume Giró com a conseller d’Economia, i ha subratllat que precisament va ser Giró el primer en voler incorporar el PSC a les converses per als comptes. “No només hauria de ser possible aquest suport, sinó que és absolutament desitjable”, ha insistit. De totes maneres, ha advertit a Junts que el que no té cap intenció de fer és “baixar impostos als més rics en un moment d’increment del cost a la vida”.

Aragonès ha reivindicat els pressupostos com uns comptes “de país” i ha celebrat que ja hi hagi “la seguretat” que tindran el suport necessari per aprovar-se al Parlament i que “no s’abocarà el país a la paràlisi”.

<strong>L’aeroport del Prat</strong>

D’altra banda, Aragonès també s’ha referit a la part de l’acord relativa a les grans infraestructures com l’aeroport. Tot i que el PSC apostava per “ampliar-lo”, finalment s’ha optat per una fórmula que es limita a treballar perquè “guanyi capacitat”. En ser preguntat per aquesta qüestió concreta del pacte i si implicarà una ampliació de la infraestrucutra, el president ha remès a l’acord escrit i ha remarcat que a partir d’aquest punt és des d’on “s’obrirà una etapa de treball”.

“El que està escrit és el que és; això és l’acord, ni més, ni menys”, ha subratllat, per afegir després que “són conegudes les posicions del govern espanyol i del Govern de la Generalitat”. “L’objectiu ha de ser la millora de les connexions intercontinentals però amb ple respecte a la biodiversitat i respectant les directives europees”, ha remarcat.