Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

Aragonès sobre els Jocs d’Hivern: “Ens equivocaríem si ho entenem com quinze dies d’esdeveniment i després marxar”

ACN La Seu d’Urgell.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la candidatura dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030 des de la Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d’Urgell. […]

Agències 29/10/2021

ACN La Seu d’Urgell.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la candidatura dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030 des de la Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d’Urgell. Aragonès ha afirmat que “ens equivocaríem si ho entenem com quinze dies d’esdeveniment i després marxar”. El president de la Generalitat ha defugit d’una “visió centralista” del projecte des de Barcelona i ha apostat per subseus i la realització de determinades proves fora del territori català, en clara al·lusió al Pirineu aragonès i francès. La intervenció d’Aragonès ha estat “boicotejada” pel regidor de la CUP de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Bernat Lavaquiol, qui ha exhibit una pancarta “Stop JJOO” cridant consignes contraris a la candidatura.

Aragonès ha explicat que els Jocs d’Hivern han de representar un nou model no basat en operacions urbanístiques i amb la construcció de grans equipaments. En canvi, ha defensat que el projecte ha de contribuir a la millora d’infraestructures i reaprofitament d’instal·lacions i fer-ne de noves que deixin llegat al territori, i tot, lligat amb la generació d’aliances.El president ha detallat que hi ha interlocució amb totes les institucions pel desenvolupament de la candidatura, inclòs el govern aragonès. Aquest diàleg, ha remarcat, també hi haurà de ser amb els representants del territori. Pel president Aragonès aquesta proposta feta des del Pirineu ha de comptar amb la complicitat de la resta del país.Mentre, Lavaquiol, portaveu de la Plataforma Stop Jocs Olímpics, ha argumentat que s’oposen a aquesta candidatura per la manca de transparència del projecte, pel context d’emergència climàtica i pel model socioeconòmic que comporta reforçant el monocultiu turístic a les comarques del Pirineu.Finalment, Aragonès ha defugit del monocultiu turístic pel Pirineu i ha dit que s’ha d’apostar per la diversificació.