Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Aragonès reivindica el paper de l’esport com a “escola de ciutadania” a l’inici del centenari de la UE Santboiana

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat l’acte que ha donat el tret de sortida del centenari de la Unió Esportiva Santboiana i ha aprofitat per reivindicar […]

Avatar
Agències 04/07/2021

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat l’acte que ha donat el tret de sortida del centenari de la Unió Esportiva Santboiana i ha aprofitat per reivindicar la importància de l’esport de base català, que ha qualificat “d’escola de ciutadania i eina de cohesió social”. A més a més, ha celebrat que després d’un any marcat per la pandèmia de la covid-19 s’hagi pogut recuperar la pràctica esportiva, els entrenaments i les competicions. En paraules de president, l’esport català “ha passat una prova de resistència” i ha instat a preparar-se per a una “temporada plena d’èxits i segura, des del punt de vista sanitari”.

Durant la seva intervenció, el cap de l’executiu ha subratllat la importància d’aquesta efemèride perquè “la història de la Santboiana és també història de Catalunya”. Abans de la celebració de l’acte institucional, el president Aragonès ha visitat les instal·lacions del club i ha pogut assistir a la trobada d’escoles de rugby que s’hi ha celebrat durant tot el matí.A l’acte d’inici de les celebracions de la UE Santboiana hi han participat també el president de l’entitat, Miquel Martínez; la filla del fundador del club, Rosa Aleu; i l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret. El president Aragonès ha rebut de mans del president de l’entitat la samarreta commemorativa del centenari de la UE Santboiana, que avui fa 100 anys es va constituir com a entitat esportiva.