Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Aragonès reclama millorar la connectivitat intercontinental de l’aeroport en l’estrena de la seu Vueling a Viladecans

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president del Govern, Pere Aragonès, ha reclamat millorar la connectivitat intercontinental de l’aeroport del Prat en l’acte d’estrena de seu de Vueling a Viladecans, que amb 700 treballadors. El cap de l’Executiu ha subratllat que Catalunya és la base operativa de Vueling i es beneficia d’una connectivitat “molt competitiva” a Europa però ha demanat un esforç per augmentar les freqüències amb els altres continents. Al seu torn, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha exigit “mirada àmplia” per planificar el futur de l’aeroport barceloní, que ha estat una font de conflicte entre els dos executius, i “lleialtat institucional” per aconseguir “prosperitat per als ciutadans i les empreses”.

El futur de l’aeroport de Barcelona ha enfrontat els partits que formen el govern català i espanyol, que no es posen d’acord sobre com s’hauria de guanyar capacitat en la infraestructura. L’aposta d’Aena implica ampliar la tercera pista 500 metres fins a la zona protegida de la Ricarda, fet que el Govern rebutja.

Publicitat

En aquest sentit, la ministra ha assegurat que per planificar l’aeroport del futur cal una “mirada àmplia”. “Tots treballem amb el mateix objectiu”, ha assegurat Sánchez en el seu discurs.

Al seu torn, Aragonès no ha fet cap referència explícita a l’ampliació de la infraestructura, però sí que ha assenyalat que cal “pensar en gran” i “creure en l’economia, en el talent i en les possibilitats del país” i apostar per millorar les rutes intercontinentals que surten des de Barcelona.

“Vueling permet connectar especialment amb l’àmbit europeu amb un nivell de freqüències molt competitiu. Hem d’aspirar, però, a una millora de la competitivitat en l’àmbit intercontinental”, ha dit el president del Govern. La companyia de baix cost assegura que és una “referència” a escala europea operant en més de 100 rutes a 30 països, també ha afegit que permet la connexió amb 26 destinacions intercontinentals “a través d’acords amb Level i altres aerolínies de llarg radi”.

Tant la ministra com el cap de l’Executiu han coincidit a agrair la “clara aposta” per la sostenibilitat de Vueling, una empresa d’un sector contaminant com és l’aeri. “Tots som conscients de paper de l’aviació en les emissions contaminants, ha de ser un àmbit d’actuació prioritària”, ha indicat l’exalcaldessa de Gavà.

Pel que fa a la transició energètica del sector, el president de Vueling ha reclamat a l’Estat que aprofiti la “gran oportunitat” de liderar la producció de combustible sostenible per a l’aviació gràcies al potencial de les renovables i l’accés a la matèria primera.

<strong>Nova seu a Viladecans</strong>

La companyia, que ha recuperat gairebé el 100% de les operacions després del xoc de la pandèmia, ha inaugurat la seu corporativa aquest divendres. La companyia aèria de baix cost ha assegurat que aquest nou edifici reforça l’aposta per Barcelona, que és la base principal de Vueling. Amb 4.200 empleats, operen 200.000 vols l’any i transporten 29 milions de passatgers.

Les noves oficines reuneixen més de 700 treballadors en un mateix edifici, on es situarà per primera vegada el centre d’operacions, que pot arribar a gestionar prop de 800 vols diaris en temporada alta i una flota de 124 avions, amb els espais de formació, innovació i digitalització de l’empresa.

Una de les iniciatives que acollirà serà la Vueling University, per la qual han passat 250 persones des del 2018, el 60% dels quals ha acabat treballant a la companyia. Sansavini ha destacat el “gran valor” que aporta tenir “per primer a vegada tots els equips junts”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió