Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Aragonès reclama ampliar els consensos per incrementar l’ús social del català

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida aquest dimarts a reforçar el consensos, ampliar-los i fer-ne de nous perquè el català tingui el màxim d’ús social possible. Durant la primera trobada del Pacte Nacional per la Llengua d’aquesta legislatura, Aragonès ha dit que el consens social i polític s’ha de traduir en polítiques públiques per aconseguir traçar un full de ruta “el més ampli possible”. El cap del Govern ha afirmat que caldrà impulsar un procés participatiu per definir “propostes” i “actuacions” per abordar els “reptes” i les “amenaces” que pateix el català. Aragonès ha dit que cal crear i transformar les eines per fer avançar el català després que la seva situació hagi canviat els darrers 40 anys.

En una intervenció oberta a la premsa a l’inici de la reunió del Pacte Nacional per la Llengua, Aragonès ha assegurat que els integrants de la trobada estan compromesos perquè el català “tingui el màxim ús social possible”. Ha celebrat que la llengua sigui l’element comú de moltes persones, tenint en compte el factor migratori.

Publicitat

El republicà s’ha mostrat conscient que el català té “molts reptes” després dels canvis socials produïts en els últims anys, la globalització i els canvis en les pautes culturals. “Hi ha hagut canvis en els costums i la legislació ha evolucionat”, ha comentat.

<strong>Superar problemes de la legislació</strong>

De fet, Aragonès ha subratllat que la interpretació de la legislació planteja “reptes i problemes” damunt la taula que cal superar. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha reclamat que la implicació de la ciutadania és bàsic per redreçar la situació. “La ciutadania té un paper clau”, ha resumit.

Finalment, Aragonès ha afirmat que el gran repte de la llengua catalana és “transformar les eines existents i crear-ne de noves” per impulsar el català. El líder del Govern ha aplaudit que la convocatòria del Pacte Nacional per la Llengua hagi sorgit amb consens “divers i plural” del Parlament.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió