Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Aragonès rebutja un diàleg amb l’Estat sense parlar d’autodeterminació perquè seria un “monòleg i una rendició”

ACN Barcelona.-El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha rebutjat que el Govern entri en un diàleg amb el govern espanyol en què es rebutgi parlar d’autodeterminació. “Si d’entrada es […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Barcelona.-El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha rebutjat que el Govern entri en un diàleg amb el govern espanyol en què es rebutgi parlar d’autodeterminació. “Si d’entrada es demana que l’independentisme no pugui posar les seves propostes sobre la taula, serà un monòleg i una rendició”, ha argumentat en el marc d’una interpel·lació de CatECP en el ple del Parlament. Per la seva banda, la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha reclamat al Govern que deixi la “banqueta” i impulsi una agenda catalana compartida sobre els grans consensos a Catalunya per incloure’ls després al diàleg amb el govern espanyol.

Aragonès ha insistit en un “diàleg sense limitacions” i ha assegurat que amb el govern de Pedro Sánchez no s’ha aconseguit perquè es van “vetar” determinades posicions. Una actitud que Aragonès ha atribuït a les “pressions i tensions internes i externes” al PSOE. Tot i així, el vicepresident ha assegurat que el Govern insistirà amb el diàleg i que “es pugui parlar de tot”.El vicepresident ha afegit que segurament el diàleg requerirà “temps, flexibilitat, molta paciència, discreció i una explicació pública compartida”. Per la seva banda, Albiach ha reptat el Govern a elaborar una agenda catalana que recuperi els grans consensos que suposi una “agenda de transformació davant el bloqueig”. En aquest sentit, ha reclamat que els grans consensos han d’anar més enllà del conflicte polític entre Catalunya i Espanya i ha considerat que haurien d’incloure qüestions com l’habitatge, les pensions o la reforma del mercat laboral.Aragonès li ha replicat que la proposta de pressupostos del Govern que els comuns troben insuficient recollien els grans consensos a Catalunya en ensenyament, salut i qüestions del departament de treball i ha confiat que es puguin tirar endavant després del cicle electoral.