Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Aragonès preveu abordar amb Ximo Puig la situació fiscal de la Comunitat de Madrid

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha avançat que la situació fiscal de la Comunitat de Madrid serà un dels aspectes que abordaran amb […]

Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha avançat que la situació fiscal de la Comunitat de Madrid serà un dels aspectes que abordaran amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a la reunió que mantindran aquest dimarts. “És un dels interessos comuns i en parlarem, però parlarem de moltes coses”, ha dit en una atenció als mitjans. Aragonès ha explicat que s’han comunicat “telefònicament” amb el president valencià i ara tindran una “reunió presencial” que ha considerat “dins de la normal relació entre dos governs que comparteixen moltes coses”.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, havia tret prèviament pes polític a la reunió entre Aragonès i Puig i l’ha limitat a una “reunió per cortesia, de cordialitat, aprofitant que Puig és aquí per una altra cosa”. “Recordem que Catalunya no té president. I a falta de president, Puig es troba amb el vicepresident”, ha dit la portaveu, que ha minimitzat cap possibilitat d’acords polítics en la reunió.Aragonès ha visitat un dels punts de cribratges que s’estan fent a Barcelona per detectar casos de covid-19 i ha parlat també de les eleccions previstes per al 14 de febrer. La Generalitat ha convocat els grups parlamentaris a una trobada per exposar-los les diferències que tindran els comicis amb “unes eleccions ordinàries, les que es fan en un moment en què no hi ha pandèmia”. Aragonès ha subratllat que el Govern vol mesures “àmpliament compartides” preses “en base al consens”. “Explicarem tot el que està preparat amb la voluntat que, si s’han de prendre decisions, les tinguem acordades prèviament”, ha resumit.