Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Aragonès portarà el català al Fòrum de les Minories de les Nacions Unides de Ginebra aquest dijous

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, intervindrà dijous al Fòrum de les Minories de les Nacions Unides de Ginebra aquest dijous. Farà un discurs com a […]

Agències 29/11/2022

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, intervindrà dijous al Fòrum de les Minories de les Nacions Unides de Ginebra aquest dijous. Farà un discurs com a ponent en la sessió oficial per defensar el català. Des de Presidència destaquen a l’ACN que és la primera vegada que el Govern, tampoc ho ha fet cap altre actor català, ha intervingut des de la taula presidencial d’un esdeveniment d’aquest tipus i formant part del programa oficial. El Govern ha estat convidat pel Relator Especial de l’ONU sobre Qüestions de les Minories, el Sr. Fernand de Varennes. I la participació de l’executiu s’emmarca en la tasca per defensar el català a nivell internacional.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el secretari de política lingüística, Francesc Xavier Vila, acompanyaran el president de la Generalitat. Aquesta tarda, el Govern celebra un Consell Executiu extraordinari per abordar la situació del català a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Segons va avançar la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, es posaran en comú les “accions” que es desenvoluparan en els pròxims mesos sobre aquesta qüestió.