Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Aragonès ofereix Catalunya com “el soci més lleial” per solucionar la crisi dels microxips a Europa

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha ofert aquest dijous Catalunya com “el soci més lleial” per solucionar la crisi dels microxips a Europa. Durant la […]

Agències 06/10/2022

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha ofert aquest dijous Catalunya com “el soci més lleial” per solucionar la crisi dels microxips a Europa. Durant la recepció al Palau de la Generalitat dels responsables de les 48 agències de la Unió Europea, Aragonès ha destacat el compromís europeu “inequívoc” que històricament ha tingut Catalunya. “Però avui, en un moment en què Europa té molts reptes, Catalunya vol posar el seu gra de sorra per superar-los”, ha afirmat el cap de l’executiu català, que s’ha referit, d’una banda, a la provisió de semiconductors i, de l’altra, a l’hidrogen verd. “Tenim la preparació, els centres de recerca, la indústria preparada i el compromís de les administracions”, ha afirmat Aragonès.

El cap de l’executiu ha subratllat la importància de la provisió de xips a Europa per “dotar d’una autonomia absolutament imprescindible la indústria d’alta tecnologia” del vell continent.

“Tenim la xarxa de centres de recerca, tenim l’ecosistema innovador industrial i en aquest sentit estic segur que Catalunya serà el soci més lleial del projecte del xip europeu”, ha subratllat Aragonès.

Alhora ha destacat que “la vall de l’hidrogen verd de Catalunya” és “un altre dels grans projectes” que el Govern “posa sobre la taula” per “contribuir” al “repte europeu” de “garantir la provisió d’energia neta” i “avançar cap a la descarbonització” de l’economia. Com en el cas dels xips, Aragonès ha afirmat que Catalunya té “la preparació, els centres de recerca, la indústria preparada i el compromís de les administracions”.

48 agències amb torn rotatori

La Xarxa d’Agències Europees (EUAN per les sigles en anglès), la presidència de la qual rota entre els seus membres, agrupa les 48 agències de la UE i facilita la col·laboració entre elles. El paper d’aquestes agències és donar suport a la Unió en polítiques concretes, des de la salut o la seguretat alimentària fins a l’acollida de persones refugiades o la lluita contra el canvi climàtic. Alhora treballen per apropar la UE al conjunt de la ciutadania. Fusion for Energy, amb seu a Barcelona, ostenta aquest any la presidència rotatòria de l’EUAN.

Amb més de 400 persones en plantilla i 5.600 milions d’euros de pressupost per al període 2021-2027, la missió de Fusion for Energy és fer realitat l’energia de fusió, una energia abundant, segura i sostenible.