Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Aragonès insta l’Estat a coordinar-se amb l’espai Schengen per la data final d’obertura de fronteres

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha instat l’Estat a “no actuar individualment” i coordinar-se amb la resta de països de l’espai Schengen per […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha instat l’Estat a “no actuar individualment” i coordinar-se amb la resta de països de l’espai Schengen per la data final d’obertura de fronteres. “És fonamental establir criteris comuns perquè la recuperació de la mobilitat internacional de forma segura sigui un fet”, ha assegurat després de visitar l’Aeroport de Barcelona – El Prat. Actualment, aquesta infraestructura funciona amb una capacitat del 20% i el Govern espera poder duplicar la xifra al llarg de l’estiu, a mesura que es vagi recuperant la mobilitat internacional i interna.

El vicepresident del Govern ha recordat que l’espai de referència de Catalunya en termes de mobilitat aèria és Europa i ha assegurat que és “molt millor” que hi hagi una posició comuna cap a “tercers països”. En aquest sentit, Aragonès ha assegurat que pot ser que un turista de la Xina viatgi a Europa i visiti Barcelona, Frankfurt o París i ha reclamat “criteris comuns” a l’espai Schengen. Actualment, l’aeroport està funcionant en un 20% de la capacitat. El vicepresident ha reivindicat aquesta infraestructura com un “actiu imprescindible” per a Catalunya i ha destacat la importància de fer de Catalunya una destinació “segura” tant pels turistes com per fer negocis. Així mateix, ha valorat la tasca de l’Aeroport de Barcelona durant les primeres setmanes del confinament, en què es va donar un increment de l’activitat de mercaderies. “Catalunya torna a estar dempeus i les seves principals infraestructures estan treballant per recuperar l’activitat i capacitat com més aviat millor”, ha assegurat el vicepresident.