Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Aragonès insta al ministeri d’Agricultura a posar damunt la taula una proposta d’ajudes per la sequera

|

- Publicitat -

ACN La Vall de Boí – El president del Govern, Pere Aragonès, ha respost a les reclamacions dels afectats pels tancaments dels canals d’Urgell i Segarra-Garrigues i ha insistit en demanar al Ministeri d’Agricultura que posi damunt la taula una proposta d’ajudes per compensar les pèrdues. Quan hi sigui, ha afegit, “el Govern també hi serà”, de la mateixa manera que també caldrà que les institucions europees adaptin la Política Agrària Comuna (PAC) a aquesta “sequera dura” que afecta l’àmbit mediterrani. En una visita a la Vall de Boí, Aragonès també ha parlat de la necessitat de replantejar el concepte de les estacions d’esquí davant el canvi climàtic per tal que tinguin activitat tot l’any sense dependre de la neu.

Aragonès ha respost als pagesos afectats pel tancament del regadiu que per part del Govern “no quedarà” i per això ha insistit en tornar a reclamar al ministeri, com a competent en l’àmbit, una proposta d’ajudes per les pèrdues que hi haurà. El president ha afegit que sent conscient que s’afronta una temporada “complexa” caldrà “atendre totes les peticions” de pagesos d’arreu de país. En aquest sentit, ha dit que és imprescindible que les institucions europees entenguin que la sequera és molt dura a l’àmbit mediterrani i que afecta la sostenibilitat de les explotacions agrícoles, especialment les més petites. Per això, ha demanat una resposta àgil, amb poca burocràcia i recursos ben dirigits.

Publicitat

En el marc de la visita institucional que el president va iniciar divendres per les comarques del Pirineu, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, i aquest dissabte l’Alta Ribagorça, també ha volgut respondre a les crítiques de la plataforma Stop JJOO. Aragonès ha dit que no hi ha novetats ni debat sobre la candidatura olímpica d’hivern i ha afegit que “ja es va fer tot el que s’havia de fer”. Així, ha apostat per centrar els esforços en les “altres” oportunitats de Pirineu que passen per la “diversificació econòmica”. En un context de crisi climàtica, ha dit que cal replantejar el concepte de les estacions d’esquí, ja que cada vegada hi haurà menys neu. Per això, ha matisat que cal que tinguin activitat tot l’any i seguir donant visibilitat al turisme esportiu de territori.

Aragonès ha visitat l’església de Sant Climent de Taüll, que enguany commemora els 900 anys de la seva consagració, juntament amb la de Santa Maria de Taüll. El Govern va acordar commemorar enguany aquesta fita per posar de relleu, recuperar i divulgar l’empremta d’aquestes esglésies romàniques en el patrimoni del país.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió