Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Aragonès insisteix que el Govern no té fixat un objectiu de dèficit pel 2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha insistit aquest dimecres que l’executiu català no té fixat un objectiu de dèficit per aquest any. Durant la […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha insistit aquest dimecres que l’executiu català no té fixat un objectiu de dèficit per aquest any. Durant la sessió de control al Govern al Parlament, Aragonès ha afirmat que tots els departaments de la Generalitat tenen l’ordre “d’executar” al marge de l’objectiu de dèficit que hi havia fixat. El conseller d’Economia ha previst que el 2020 es tanqui amb un dèficit major d’entre el 0,7 o 0,8. Després que el diputat de CatECP David Cid hagi retret que al País Valencià el dèficit vorejarà el 2, Aragonès ha criticat que el govern espanyol no autoritzés l’increment de l’objectiu de dèficit fins a l’octubre, quan la Unió Europea el va aprovar a l’abril.

“Amb dos mesos de coll no es pot recuperar l’execució pressupostària de tot un any”, ha recordat el conseller.Igualment Aragonès ha advertit que la pandèmia de la covid-19 no acabarà el 31 de desembre i que, per molt que l’Estat autoritzi a incrementar l’objectiu de dèficit, calen “diners per finançar-lo”.