Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Aragonès impulsa una taula institucional per a debatre sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimarts que impulsarà una taula institucional per a poder debatre sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimarts que impulsarà una taula institucional per a poder debatre sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat que proposa Aena. L’executiu català pretén així no exposar una posició rotunda a favor o en contra del projecte sense abans poder valorar tots els aspectes positius i negatius per a prendre “una decisió consensuada” entre tots els agents interessats. Així, l’organisme seurà a la mateixa taula els que clamen per la necessitat de l’ampliació i també els que hi veuen inconvenients mediambientals.

Aragonès, que ha qualificat l’aeroport i el que l’envolta de “situació amb un component estratègic”, ha explicat que en breu convocarà “una taula de treball institucional amb les administracions implicades en el debat sobre la possible ampliació”. “En els propers dies es posarà en marxa amb tots els implicats i amb tots els que tenim responsabilitat en això”, ha dit, tot detallant que a la taula seuran “la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i El Prat de Llobregat, el govern espanyol, Aena, i les administracions locals vinculades als aeroports de Reus i Girona”. A més, ha garantit que aquest grup estarà “en contacte amb les organitzacions socials i econòmiques del país, els moviments veïnals, els moviments ecologistes, i les institucions europees”. El president espera que amb aquest diàleg sobre l’ampliació s’acabi forjant un “acord transversal” que pugui combinar l’aportació que teòricament impulsaria l’ampliació de l’aeroport amb la protecció dels espais naturals i la biodiversitat de Catalunya. “El Govern assumeix la responsabilitat d’ordenar el debat i convoquem aquesta taula”, ha comentat en roda de premsa. Per últim, ha concretat que el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, assistirà aquest dimecres a l’acte de les organitzacions que reclamen l’ampliació amb la intenció “d’escoltar i poder arribar a un consens”.