Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Aragonès i Sánchez parlen des d’una gran distància de posicionaments

ACN Barcelona.-Als diaris de dimecres, ‘El País’ obre amb la primera trobada entre el president del govern espanyol i el de la Generalitat: “Aragonès expone ante Sánchez su plan independentista […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-Als diaris de dimecres, ‘El País’ obre amb la primera trobada entre el president del govern espanyol i el de la Generalitat: “Aragonès expone ante Sánchez su plan independentista máximo”. Al costat: “Cospedal dice que se reunió con Villarejo pero niega que le pagara”. ‘El Periódico’, també sobre la trobada entre presidents: “Sánchez y Aragonès desbloquean las relaciones pero sin avanzar”. A sota, problemàtica mediambiental: “La ONU alerta de que la catástrofe climática llegará en 30 años”. A ‘El Punt Avui’ es destaca el cas del Tribunal de Comptes contra líders del procés per l’acció de la Generalitat a l’exterior: “Passen factura”. A sota, l’actualitat de la pandèmia: “Repunt de contagis, d’ingressos als hospitals i a les UCI”.

‘La Razón’ destaca la primera trobada Aragonès-Sánchez amb un tema candent en plena efervescència: “”Indultos” en el Tribunal de Cuentas”. A sota, el nou vocabulari d’una norma polèmica: “”Ley Trans”: las viudas son cónyuges supérstites y las embarazadas progenitores gestantes”.Per al diari ‘Ara’ el tema més important és el de les suposades despeses del procés: “La Generalitat estudia com avalar les fiances del Tribunal de Comptes”. A sota, la polèmica pel macrobrot a les Illes Balears: “La Fiscalia, contra el confinament d’estudiants a Mallorca”.’ABC’ també situa com a tema principal el desglaç entre els governs català i espanyol, igualment vinculat a la polèmica del Tribunal de Comptes: “Primera exigencia: no pagar la factura del ‘procés'”. En segon terme: “Irene Montero impone la ‘ley Trans’ a sus socios de gobierno y los progenitores.’El Mundo’, també amb els presidents espanyol i català: “Aragonès alardea de que Sánchez aceptará una solución votada”. A sota, un altre aspecte de la ‘Llei Trans’: “Denegar alquiler a gais se multará con hasta 150.000 euros”.I ‘La Vanguardia’, també amb foto i tema principal dedicat al conflicte entre Catalunya i Espanya: “Sánchez i Aragonès es comprometen amb el diàleg malgrat la distància”. Com a segon tema del dia, vinculat tangencialment amb el primer: “El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions a 34 excàrrecs del procés per l’acció exterior”.