Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Aragonès i Illa s’emplacen a mantenir un “contacte regular” per fer seguiment de la pandèmia

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el cap de l’oposició, Salvador Illa, han mantingut una trucada telefònica cap a les 12 hores d’aquest dimarts i s’han emplaçat […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el cap de l’oposició, Salvador Illa, han mantingut una trucada telefònica cap a les 12 hores d’aquest dimarts i s’han emplaçat a “mantenir un contacte regular” per fer seguiment de la pandèmia. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha dit que tots dos s’han compromès a seguir col·laborant sobre aquesta qüestió. Per la seva banda, el portaveu adjunt de PSC-Units al Parlament, Raúl Moreno, ha destacat que Aragonès s’ha compromès a articular un “mecanisme d’informació regular” per conèixer l’estat de la pandèmia i valorar les mesures que va prenent el Govern. El PSC designa la diputada Assumpte Escarp per fer aquest seguiment.

Moreno ha explicat que en la conversa telefònica d’aquest dimarts no s’han tractat les reivindicacions concretes del PSC per superar l’actual situació, sinó que s’ha centrat en els mecanismes de traspàs d’informació.El PSC demana a Aragonès que posi ordre sobre l’ampliació del PratEn roda de premsa des del Parlament, el portaveu adjunt del PSC ha rebutjat que la consellera d’Acció Climàtica i Agenda Rural, Teresa Jordà, hagi acusat Aena de “xantatge” per l’ampliació de l’aeroport del Prat. I ha reclamat al Govern que tingui una “posició clara” sobre aquest tema ja que, segons Moreno, en funció del conseller la posició és diferent. “Demanem a Aragonès que posi ordre i marqui criteri i digui si està a favor o no d’una tercera pista. Considerar-ho, com diu Jordà, d’un xantatge només s’entén des de la mala fe o des de la ignorància del que suposa el progrés”, ha conclòs.