Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Aragonès i Bosch es reuneixen amb l’ambaixador i el cònsol britànics per analitzar l’impacte del Brexit

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Afers Exteriors i Transparència, Alfred Bosch, s’han reunit aquest dimecres amb l’ambaixador del Regne Unit a Espanya i Andorra, […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Afers Exteriors i Transparència, Alfred Bosch, s’han reunit aquest dimecres amb l’ambaixador del Regne Unit a Espanya i Andorra, Simon Manley, i el cònsol general a Barcelona, Lloyd Milen, per analitzar i debatre l’impacte que pot tenir el Brexit a Catalunya. Durant la reunió, els representants del Govern han explicat les diverses iniciatives que s’han impulsat per minimitzar els efectes del Brexit i garantir les relacions comercials existents. Per la seva banda, Aragonès ha assegurat que cal mantenir una “coordinació i connexió” entre el Regne Unit i Catalunya per donar “el millor servei” tant als ciutadans com a les empreses davant els possibles escenaris, mentre que l’ambaixador britànic ha destacat “l’interès mutu” per reforçar les relacions comercials i humanes.

En aquest sentit, els representants de l’executiu destaquen que el Regne Unit és un dels principals països de destí dels catalans a l’estranger, amb 19.296 residents, mentre que són 19.445 els britànics vivint a Catalunya. També en relació al turisme les xifres són elevades, amb el Regne Unit com a segon país en nombre de turistes que visiten Catalunya (2,2 milions el 2017).En l’àmbit de les relacions econòmiques, el Regne Unit és el cinquè soci comercial de Catalunya i són 3.330 les empreses exportadores que hi van vendre productes el 2018, per valor de 3.926,6 milions. Les importacions catalanes van arribar fins els 2.829 milions.Pel que fa a actuacions del Govern, s’ha posat en marxa diversos portals web per difondre informació sobre els efectes de la sortida del Regne Unit de la UE, com el Finestreta Brexit, que permet fer una autodiagnosi per a empreses per veure el grau d’impacte que poden patir. D’altra banda, també s’ha reactivat el Grup de Treball Interdepartamental específic sobre el Brexit per analitzar-ne les afectacions.