Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Aragonès exigeix “responsabilitats” per Pegasus i denuncia el “silenci i les excuses” de quan afectava només a catalans

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat a Twitter a l’anunci de la Moncloa de la detecció del programa d’espionatge Pegasus als telèfons del president […]

Agències 02/05/2022

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat a Twitter a l’anunci de la Moncloa de la detecció del programa d’espionatge Pegasus als telèfons del president espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles. En una piulada, Aragonès ha considerat que “tot espionatge polític és d’extrema gravetat” i ha recordat que “fa dies que es denuncia” des de l’independentisme “sense obtenir explicacions del govern espanyol”. “Quan l’espionatge massiu és contra les institucions catalanes i l’independentisme, silenci i excuses. Avui, tot són presses. Cal assumir responsabilitats ja”, ha conclòs a un fil de Twitter.

De la mateixa manera, Aragonès ha comentat que “continua sent urgent una investigació a fons amb una supervisió independent i l’assumpció de responsabilitats” i ha considerat que el govern espanyol “va tard” en les seves accions pel Pegasus. “Per acció o per incompetència queden moltes preguntes per respondre”, ha dit. A més, el president ha reconegut que sap “què és sentir-se espiat, sentir vulnerada la intimitat i l’acció política”. “No ho desitjo a ningú. Però la doble vara de mesurar és evident. Contra l’independentisme tot s’hi val. Continuem determinats per anar fins al final”, conclou Aragonès a les xarxes.