Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Aragonès espera concretar amb Sánchez la data de la taula de diàleg però sobretot una metodologia per fer-la “útil”

ACN Barcelona.-La reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha centrat la trobada setmanal del Consell Executiu d’aquest dimarts. Tal […]

Avatar
Agències 29/06/2021

ACN Barcelona.-La reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha centrat la trobada setmanal del Consell Executiu d’aquest dimarts. Tal com ha exposat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior, Aragonès espera concretar amb Sánchez, aquesta tarda a la Moncloa, la data de la propera reunió de la taula de diàleg. A més, el Govern vol concretar-hi el contingut, l’ordre del dia i, sobretot, una metodologia per fer-la “útil”. Aragonès també exigirà a Sánchez la fi de la “repressió” i insistirà en la proposta de l’independentisme per exercir l’autodeterminació i aplicar l’amnistia a les persones “represaliades” per l’Estat.

Plaja ha asseverat que Aragonès vol que la reunió d’aquesta tarda amb Sánchez sigui “útil”: “No anem a pactar res sinó a negociar de tu a tu amb el president espanyol”. La portaveu del Govern ha remarcat que és “important” decidir avui quan es reprendrà la taula de diàleg entre els dos executius, però que també ho és més poder acordar el contingut i la metodologia de la propera trobada entre la Generalitat i la Moncloa.”Tenim clar que el punt de partida son dues posicions allunyades, i cal bastir tot això de contingut. I després fixar la data, que esperem que en surti avui, és clar”, ha subratllat Plaja. La portaveu ha sentenciat que la trobada d’aquesta tarda “no és de cortesia” sinó “de treball”. “El president no va a Madrid a fer-se cap foto però tampoc a evitar-la”.Aragonès exigirà a Sánchez que posi “fi a la repressió” de l’Estat contra l’independentisme, i tornarà a plantejar les dues propostes de la part catalana per solucionar el conflicte polític: l’autodeterminació i l’amnistia. “Cal restablir les bases de la represa del diàleg d’igual a igual”, ha reiterat Plaja, que ha tornat a reclamar que l’executiu espanyol concreti la seva proposta: “La voluntat és que els interrogants vagin desapareixent aquesta tarda”.A la reunió també s’hi abordaran temes “rellevants” econòmics i socials, com ara la gestió dels fons europeus i la reconstrucció post-pandèmia. Així mateix, Aragonès reclamarà a Sánchez una “solució” i “canvis” per revertir la “repressió” del Tribunal de Comptes.