Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Aragonès diu que Sánchez ha posat “una catifa vermella al canvi de govern a l’Estat”: “Catalunya s’ha de defensar”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que amb la convocatòria d’eleccions anticipades Pedro Sánchez ha posat “una catifa vermella al canvi de govern a l’Estat”. En una intervenció al Cercle d’Economia, Aragonès ha dit que Catalunya “s’ha de defensar a sí mateixa” en un context d’ascens del PP i Vox. De fet, segons el president de la Generalitat, Sánchez “sembla que ja ho dona per perdut”. Després que el president del Cercle, Jaume Guardiola, insistís que Catalunya s’ha “estancat” en els últims 20 anys, Aragonès ha criticat “un discurs derrotista de decadència econòmica que no té res a veure amb la realitat”. “Veure per sistema el got mig buit no ajuda a créixer”, ha avisat.

Aragonès ha aprofitat el seu discurs al Cercle d’Economia per reiterar que en el seu “gran front democràtic” cal “sumar esforços” i no centrar-se en partidismes. 

Publicitat

“No es tracta de fer una llista de dos partits, sinó una aliança àmplia, que miri el conjunt, amb la màxima gent possible”, ha reiterat, apel·lant a la “generositat” per aconseguir “unitat i fermesa” i que “tothom se senti còmode”. 

El president de la Generalitat ha remarcat que no es tracta “de salvar un partit”, sinó “el país”. 

<strong>Model econòmic</strong>

Davant d’un auditori ple d’empesaris, el president de la Generalitat ha defensat que més enllà de la dimensió política del 23-J, la contesta electoral suposa també el “risc de tornar a un model econòmic” que ell creu que no és el de Catalunya. 

Aragonès ha dit que “sembla que hi ha racons de l’Estat que tenen una certa enyorança” del model econòmic de fa 20 anys, impulsat “per una política neoliberal del govern del PP”, que abandonava la indústria i apostava pel “creixement del turisme lowcost, l’especulació immobiliària i el sector financer”. 

“Aquest model torna a Madrid de la mà de l’Aznarisme renovat i és probable que torni a l’Estat amb el PP i la col·laboració de la ultradreta”, ha advertit Aragonès. 

“Cal preparar-se perquè les condicions de futur probablement seran adverses”, ha afegit, preveient un nou executiu espanyol que “viurà en contraposició del que significa Catalunya”. 

En aquest sentit, ha defensat que el seu Govern aposta clarament per la indústria, i ha enumerat les xifres econòmiques d’ocupació, creixement del PIB, inversió estrangera o exportacions publicades en els últims trimestres. 

“Cal confiar en el país, calen discursos que reconeguin, evidentment, les limitacions per corregir-les, però que posin sobre la taula tot el potencial”, ha destacat. <br />
 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió