Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Aragonès diu que “no els tremolarà la mà” si s’han de prendre mesures més restrictives per reduir els contagis

ACN Cerdanyola del Vallès.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, assegura que al Govern “no li tremolarà la mà” si s’han de prendre mesures més restrictives per […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Cerdanyola del Vallès.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, assegura que al Govern “no li tremolarà la mà” si s’han de prendre mesures més restrictives per reduir els contagis. I ha dit que, quan ha estat necessari, ja s’ha fet perquè la “prioritat essencial” és limitar els contagis de covid-19. En un acte a la UAB, ha afirmat que la situació a Catalunya és d’una “estabilització que va creixent poc a poc” i “amb tota la capacitat de resposta del sistema sanitari”. En relació a Madrid, ha admès que estan “preocupats” i que calen mesures per limitar la mobilitat social. També ha reconegut els esforços de la comunitat educativa en l’inici de curs. A les portes d’un cap de setmana llarg, Aragonès ha demanat reduir la mobilitat.

Aragonès ha subratllat que “vénen setmanes difícils i complexes” i que cal que la ciutadania segueixi complint amb les recomanacions i mesures de prevenció de la covid-19. “El sistema sanitari està preparat”, ha dit, però cal limitar l’activitat social i complir amb les mesures. I ha afegit: “Si una cosa ens ha ensenyat el virus, és que fins que no estem tots protegits ningú està fora de perill”. La Generalitat seguirà monitoritzant l’evolució de la pandèmia i s’aniran prenent les decisions que es creguin oportunes per cada cas. En aquest sentit, ha recordat que aquesta setmana s’han aprovat noves restriccions a tres municipis de l’Ebre (Tortosa, Roquetes i Amposta) i que se n’han prorrogat a altres punts del territori. Sobre la situació actual, ha admès que el risc de rebrot “ha anat augmentant paulatinament” aquesta setmana però que altres indicadors com els llits d’UCI es mantenen estables (actualment hi ha 150 llits ocupats) i que “la situació està sota control”. L’afectació a l’àmbit educatiu està “estabilitzada”En una visita al laboratori antropològic de la UAB, acompanyat de la consellera de Justícia, Ester Capella, Aragonès ha reconegut els esforços i compromís de la comunitat educativa en un inici de curs marcat per la pandèmia. Un mes després, ha dit, la valoració que fa el Govern és positiva. Segons ha dit, el nombre contagis a les escoles s’ha estabilitzat en uns 1.200 grups confinats i entre 23.000 i 26.000 persones confinades per contacte amb positius. “Preveiem que seguirà així unes setmanes”, ha afirmat, tot dient que el més important és que no es vagi a més. També ha reconegut la feina feta pels degans, docents i alumnes de les universitats.Tot i els esforços, ha remarcat que no es pot abaixar la guàrdia i que cal seguir complint amb les mesures de prevenció. Per últim, ha demanat que, coincidint amb el pont llarg i el dilluns de festa per ser 12-O, els ciutadans actuïn amb “prudència” i limitin la mobilitat, tot recordant els importants esforços humans i econòmics que s’estan destinant per fer front a la pandèmia.