Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Aragonès diu que “la voluntat d’ERC d’arribar a acords hi és” però avisa Sánchez “que hi ha de ser per les dues parts”

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que la voluntat del seu partit d’arribar a acords amb el govern espanyol “hi és”, però […]

Avatar
Agències 06/05/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que la voluntat del seu partit d’arribar a acords amb el govern espanyol “hi és”, però ha advertit que “ha de ser-hi per les dues parts”. Ho ha dit en declaracions a la premsa després que l’executiu de Pedro Sánchez hagi tancat el suport del PNB a la pròrroga de l’estat d’alarma, que ERC votarà en contra aquest mateix dimecres al Congrés. Aragonès ha afirmat que ERC fa “moltes setmanes” que demana al PSOE que el desconfinament es faci “respectant les competències i de forma acordada” i que l’estat d’alarma “no es pot allargar indefinidament”. “Lamentablement, el govern espanyol ha volgut continuar centralitzant les decisions”, ha deplorat.

Aragonès ha considerat “coherent” el ‘no’ d’ERC a perllongar l’estat d’alarma i ha assenyalat que el govern espanyol “un cop superades les primeres setmanes s’hagués d’haver mogut”. Sobre el pacte de Sánchez amb el PNB, que reclamava “cogovernança” i decisions acordades amb les autonomies per donar suport a la pròrroga, el vicepresident ha recordat que “cogovernar no és escoltar i després decidir el que vulguis”, sinó “escoltar i acordar mesures conjuntament”. “Això, malauradament, l’estat d’alarma que s’aprovarà aquesta tarda no ens ho garanteix”, ha avisat.