Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Aragonès diu que la pandèmia i les “probables” eleccions a Catalunya afegeixen “més complexitats” a la taula de diàleg

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que la pandèmia del coronavirus i les “probables” eleccions a Catalunya afegeixen “més complexitats a la taula de diàleg”. […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que la pandèmia del coronavirus i les “probables” eleccions a Catalunya afegeixen “més complexitats a la taula de diàleg”. Tot i així, Aragonès s’ha mostrat partidari que la mesa es reuneixi aviat i “començar a concretar” perquè el “conflicte continuarà hi hagi una visió o una altra des de la Plaça Sant Jaume” o les eleccions siguin “un dia o al cap de dos mesos”. “Hi ha un compromís per tirar endavant la mesa de negociació”, ha comentat el vicepresident del Govern en la conferència ‘Bases per a la recuperació econòmica. De la Covid-19 a la Catalunya del 2030’. Quant als PGE, creu que també quedaran condicionats per l’escenari econòmic de l’any vinent.

Aragonès ha comentat que “no pot haver-hi una tornada a les polítiques d’austeritat” i ha afirmat que els pressupostos generals de l’Estat hauran de tenir un “contingut positiu i ser ambiciosos”. Tot i així, ha admès que encara hi ha incerteses que s’han d’aclarir, com per exemple els objectius de dèficit, no només els que es preveuen sinó els autoritzats i quin impacte tindran els fons de reactivació de la UE. “Això és determinant, ens juguem més que mai el benestar en el què son les decisions de les institucions europees”, ha indicat.El conseller d’Economia també s’ha referit al resultat de les eleccions a Galícia i el País Basc i ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts per BNG i EH Bildu, respectivament. També ha destacat que els projectes a nivell estatal d’alguns partits es van “estavellar” com el cas del PSG o de Podem tant a Galícia com a Euskadi. D’altra banda, creu que els resultats dels comicis “consoliden projectes”, tant el de Feijoó a Galícia com el d’Urkullu al País Basc.