Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Aragonès demana “canviar la mirada” sobre la salut mental en la constitució de la Taula del Pacte Nacional

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquest dimarts “la necessitat de canviar la mirada sobre la salut mental i el benestar emocional” i “de […]

Agències 14/06/2022

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquest dimarts “la necessitat de canviar la mirada sobre la salut mental i el benestar emocional” i “de continuar trencant estigmes”. En la constitució de la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya, el president ha assegurat que és una “prioritat” de la legislatura i un dels acords “més importants” d’aquests anys i dels propers. Aragonès ha demanat als integrants del pacte -que ell mateix presideix i que formen altres departaments de la Generalitat i representants del sector- que els recursos que s’incorporin al sistema tinguin “continuïtat en el temps” per evitar interrupcions en l’atenció a la salut mental, que “suposen passos enrere molt importants”, ha constatat.

En l’arrancada de la taula, aquest dimarts al Palau de la Generalitat, Aragonès ha destacat que entre els reptes principals hi ha impulsar solucions als “problemes estructurals” en l’atenció a la salut mental; millorar les estratègies per oferir una “atenció integral les 24 hores al dia, set dies la setmana” i atendre totes les persones “en la diversitat des del punt de vista cultural, socioeconòmic, territorial i generacional”. 

El president de la Generalitat ha assegurat que el compromís del Govern amb el pacte és “total” i ha afirmat que és “imprescindible” tractar la salut mental “amb la mateixa importància que altres dimensions de la salut i el benestar”. 

La taula es constitueix com un instrument de participació de tot el sector, dels departaments de la Generalitat amb competències en matèria de salut mental i del món local. Les seves funcions són definir l’estratègia de salut mental en què es concretarà el pacte; coordinar i validar els continguts elaborats pels grups de treball i vetllar perquè les propostes aprovades en el ple del Parlament del desembre passat es compleixin.