Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Aragonès crida a la ciutadania a un “canvi d’actitud” per tornar a una situació de “normalitat”

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha fet una crida a la ciutadania a fer “un canvi d’actitud” i “un esforç extraordinari” per tornar a […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha fet una crida a la ciutadania a fer “un canvi d’actitud” i “un esforç extraordinari” per tornar a una situació de “normalitat” després de les mesures preses per l’executiu per frenar la covid-19. En una entrevista a la ‘Cadena SER’, Aragonès ha dit que des dels governs es pot “limitar les activitats econòmiques o prendre decisions administratives” però ha apel·lat al compromís dels ciutadans per superar aquesta situació. Després d’un cap de setmana en què s’han detectat incompliments, el vicepresident ha explicat que l’executiu no té sobre la taula ara el toc de queda, però que no es descarta d’inici cap mesura.

Aragonès ha detallat que diumenge a la tarda es va reunir amb administracions locals per assegurar que es compleixen a tot arreu les mesures decretades pel Govern i ha explicat que Mossos d’Esquadra i policies locals imposaran multes contra qui actuï fora de les restriccions.El Govern té previst aprovar en el consell executiu de dimarts el paquet de mesures per la restauració i altres sectors afectats per les restriccions. Aragonès confia que els ajuts es rebran amb agilitat i que es tramitaran per un procés “senzill”. Ha insistit a demanar al govern espanyol “que exerceixi les seves competències” i que apliqui polítiques que alleugin el pes dels impostos -amb moratòries o reduccions- per als sectors afectats.Sobre la cimera de presidents autonòmics, en què s’ha de debatre sobre els fons europeus, Aragonès ha garantit que hi haurà representació de la Generalitat però ha evitat avançar si hi participarà ell. Finalment, pel que fa a la negociació dels pressupostos generals de l’Estat, el vicepresident ha explicat que es troben en un moment “molt d’inici” de les converses i ha apressat el govern espanyol a decidir si vol que els comptes vagin amb “les solucions per la dreta” o amb les solucions “progressistes de la majoria de la investidura”.