Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Aragonès confia que el Consell de Garanties Estatuàries avali el decret de l’ICF per “la seva solidesa jurídica”

ACN Bellprat.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, confia que el Consell de Garanties Estatuàries avali el decret del fons d’avals per als alts càrrecs de la Generalitat, incloent el […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Bellprat.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, confia que el Consell de Garanties Estatuàries avali el decret del fons d’avals per als alts càrrecs de la Generalitat, incloent el mecanisme a través de l’ICF “per la seva solidesa jurídica”. El dictamen s’ha d’emetre, com a molt tard, aquest dijous, i Aragonès ha assegurat que “com a òrgan independent que és, el Govern no pot ni vol conèixer el seu contingut abans que el Parlament”. Respecte a la taula bilateral entre els dos executius prevista per aquest dilluns, el president espera que el “compromís de retrobament” de l’Estat es concreti amb un calendari pels més de 50 traspassos pendents.

Aragonès ha justificat la seva absència en la conferència de presidents d’aquest divendres perquè creu que no serà “un espai de debat sinó una reunió més institucional i d’imatge”. Segons ha dit, el govern aposta per “un tracte bilateral” amb l’Estat i que les relacions es basin “en el treball” i considera que aquest divendres no es donarà “un espai de treball perquè és impossible en cinc minuts d’intervenció sense documentació prèvia”. “No ho dic jo, ho estan dient presidents d’altres comunitats que hi aniran, però que diuen que és una conferència ‘fake'”, ha afegit. Aquest matí, el president del govern espanyol ha lamentat que és “una pena” l’absència d’Aragonès. “Lamento que la veu de Catalunya no hi sigui”, ha assegurat.