Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Aragonès celebra que les dades de la covid-19 “allunyen” un confinament domiciliari “estricte” a Catalunya

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha celebrat aquest dimarts que la millora en les dades epidemiològiques de la covid-19 “allunyin” un confinament domiciliari “estricte” […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha celebrat aquest dimarts que la millora en les dades epidemiològiques de la covid-19 “allunyin” un confinament domiciliari “estricte” a Catalunya. En un acte virtual a la Facultat de Comunicació Blanquerna, Aragonès ha celebrat que les dades hagin “millorat molt” però ha advertit que “no ens podem relaxar” perquè encara s’han de reduir més les xifres i el nombre d’hospitalitzacions. El republicà ha dit que el Govern avançarà “poc a poc” i amb “seguretat” amb la flexibilització de mesures i s’anirà avaluant l’evolució en funció de les dades epidemiològiques. Ha admès que existeix la possibilitat d’haver de fer “algun pas enrere” en les mesures.

El també conseller d’Economia i Hisenda ha defensat que el Govern ha d’aprendre del procés de desconfinament del juny i que cal fer una flexibilització d’una forma “molt prudent”. Ha recordat que tenen tres objectius: no superar els 1.000 contagis diaris, menys de 300 persones ingressades per covid a les UCI i mantenir la velocitat de transmissió per sota de l’1. Si bé ha dit que “tothom vol tornar a la normalitat” ha advertit que això no passarà sense una vacuna “accessible per a tothom” o un tractament que faci que la malaltia no tingui un nivell de mortalitat “tant perillós”. El coordinador nacional d’ERC ha tornat a enviar un missatge al govern espanyol i l’ha convidat a mobilitzar tots els recursos. Ha recordat que qui té la capacitat de mobilitzar els recursos és l’Estat i que així es poden posar al dia, per exemple, els ERTO. Preguntat per un estudiant sobre els “conflictes” que s’han produït entre diferents conselleries per la gestió de la covid-19, Aragonès ha negat que existeixi un “conflicte” entre conselleries i consellers. Ha considerat que quan hi ha qüestions que afecten l’economia és “saludable” que hi hagi “debat”. També ha descartat que el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, hagi de dimitir. En concret, ha destacat que tots els consellers del Govern tenen la seva confiança i que hi comparteix els mateixos problemes. “Avui el Govern ha aprovat i impulsat una reestructuració del Departament de Treball per donar un nou impuls per blindar aspectes delicats”, ha explicat.