Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Aragonès celebra el tercer grau pels presos independentistes però diu que la solució “definitiva” ha de ser l’amnistia

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha celebrat el tercer grau pels presos independentistes però ha assegurat que la solució “definitiva” ha de ser l’amnistia. “La llibertat no és […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha celebrat el tercer grau pels presos independentistes però ha assegurat que la solució “definitiva” ha de ser l’amnistia. “La llibertat no és completa, la situació no tindrà una solució definitiva positiva fins que no hi hagi l’amnistia i, per tant, la plena llibertat”, ha assegurat després de fer una visita a l’Aeroport de Barcelona-El Prat. El també conseller d’Economia i Hisenda ha confiat a reprendre la taula de diàleg en els “pròxims quinze dies” i ha assegurat que l’objectiu del Govern és poder traslladar les seves peticions a l’executiu espanyol. En aquest sentit, ha reclamat el dret a l’autodeterminació i l’amnistia dels presos i els exiliats.

El vicepresident ha manifestat la voluntat de reunir-se “com més aviat millor” amb el govern espanyol per tractar “qüestions substancials”. Aragonès ha recordat que l’objectiu de la mesa de negociació és que el Govern pugui fer arribar a l’executiu espanyol les seves peticions i ha recordat la voluntat de celebrar un referèndum d’autodeterminació com a solució “pacífica i democràtica”. “No podem afrontar una negociació amb una part dels lideratges polítics a la presó o a l’exili”, ha manifestat després de demanar l’amnistia. En referència al tercer grau dels presos independentistes, Aragonès ha assegurat que és “molt millor” en termes personals, humans i de veure un horitzó més proper però ha defensat l’amnistia davant una “sentència injusta”. Així mateix, ha afirmat que es tracta d’una decisió tècnica i ha desitjat que segueixi el seu curs i sigui ratificada per les diferents instàncies.