Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Aragonès aposta per “enfortir en quantitat i qualitat” la xarxa de delegacions a l’exterior

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest dijous continuar “enfortir en quantitat i qualitat” la xarxa de delegacions a l’exterior per arribar a zones “estratègiques” en les quals el Govern encara no té representació. En una reunió a Barcelona amb els delegats a l’exterior, Aragonès ha apostat per “continuar apostant per l’acció exterior” i ha demanat als representants del Govern a l’estranger “visualitzar Catalunya com un aliat rigorós, fiable i permanent” al món. “Catalunya ha de tenir clar que la millor forma de participar en la comunitat internacional és com fem nostres les aportacions catalanes als grans reptes globals”, ha reivindicat.

En la seva intervenció davant els delegats, el president de la Generalitat ha defensat que el Govern tindrà “més” presència internacional, però ha remarcat que la prioritat ara és reforçar “qualitativament” les delegacions. “L’important ara és la part qualitativa. L’objectiu és reforçar i consolidar la xarxa actual. Ara toca agafar velocitat de creuer i dotar les delegacions de recursos perquè funcionin millor i tenir més instruments”, ha apuntat.

Publicitat

A més, Aragonès ha posat en valor el fet que ara hi hagi més delegats que mai. “Som el govern d’una nació sense estat que té més presència institucional arreu del planeta”, ha dit el president, que ha reivindicat que la presència catalana a l’exterior és positiva per als interessos de les empreses i els ciutadans, però també per projectar la “singularitat, llengua i cultura” de Catalunya. “Seguirem apostant per l’acció exterior. És una de les prioritats i no té sostre”, ha reivindicat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió