Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Aragonès alerta que l’explosió dels contagis pot afectar la recuperació econòmica i fa una crida a la responsabilitat

ACN Barcelona.-El president del Govern, Pere Aragonès, ha alertat que l’explosió de contagis, amb una presència “dominant” de la variant delta, pot afectar la recuperació econòmica. Davant aquesta situació, el […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Barcelona.-El president del Govern, Pere Aragonès, ha alertat que l’explosió de contagis, amb una presència “dominant” de la variant delta, pot afectar la recuperació econòmica. Davant aquesta situació, el líder de l’Executiu ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat a la ciutadania que segueixi les recomanacions sanitàries, amb el respecte de la distància social i l’ús de la mascareta “sempre que sigui possible”. En matèria econòmica, Aragonès ha destacat la importància de mesures estructurals per sortir de la crisi. El president de la Generalitat també ha proposat una “aliança” entre la societat i les institucions per col·laborar en l’àmbit dels fons europeus i les polítiques públiques d’acord amb la cooperació i el treball en equip.

“Malgrat l’avenç de la vacunació, tornem a tenir una nova onada, en part per la presència dominant de la variant delta i per la recuperació de la interacció social amb la fi de moltes restriccions, que torna a tensar el sistema sanitari i que pot afectar la recuperació econòmica que havíem iniciat”, ha alertat Aragonès aquest divendres en la presentació de la Memòria Econòmica 2020 elaborada per la Cambra de Comerç de Barcelona. En aquest context, el president del Govern ha fet una crida a la responsabilitat i ha reclamat “l’acompanyament i el compromís de la ciutadania” per fer front a la situació sanitària. En termes econòmics, el líder de l’Executiu ha destacat la importància de l’exportació com un dels elements claus per recuperar l’activitat econòmica, conjuntament amb una aposta “decidida” per la societat del coneixement, la innovació i la transferència econòmica.Més enllà de la “resposta contra cíclica” de les administracions públiques, Aragonès també ha subratllat la importància de prendre mesures estructurals per fer front a la crisi econòmica i ha reivindicat els fons europeus com una “oportunitat clara” per sortir de l’actual situació econòmica. El president de la Generalitat ha qualificat els Next Generation com un “revulsiu per transformar i modernitzar el país” i ha demanat aprofitar els “instruments extraordinaris” per fer una reactivació de l’economia “en clau transformadora”. Aragonès ha proposat un model productiu que no només batalli en volum, sinó en valor afegit, i ha reclamat fer una “aposta clara” pel talent, la formació professional i el benestar.El president de la Generalitat ha assegurat que Catalunya està obligada a “pensar en gran” i ha evocat l’esperit “transformador” dels Jocs Olímpics de Barcelona. “Cal tornar-ho a fer, recuperar la capacitat imaginativa, creativa, la vocació revolucionària, l’esperit emprenedor i l’ambició de progrés”, ha manifestat. Aragonès ha reconegut que el Govern no ho podrà fer “tot sol” i, en l’acte de la Cambra de Comerç de Barcelona celebrat a la Llotja de Mar, ha proposat una “aliança” entre la societat i les institucions per fer un “salt endavant” i col·laborar en l’àmbit dels fons europeus i les polítiques públiques, d’acord amb la “cooperació i el treball en equip”. “Aquesta nova etapa no només ha de tenir la màxima ambició en termes nacionals d’arribar a les quotes més altes de sobirania que es vulgui marcar la ciutadania, sinó per superar la crisi en clau d’innovació i transformació”, ha conclòs.