Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Aragonès, al PSC sobre pressupostos: “Jo em mantindré fidel a l’acord i he de donar per suposat que els altres també”

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat convençut que el PSC complirà els acords amb el Govern sobre els pressupostos. “Jo em mantindré fidel i […]

Agències 03/03/2023

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat convençut que el PSC complirà els acords amb el Govern sobre els pressupostos. “Jo em mantindré fidel i he de donat per suposat que els altres faran el mateix”, ha afirmat en una entrevista a RTVE. Aquets divendres la Comissió d’Economia del Parlament vota les esmenes a la llei de pressupostos i la llei d’acompanyament. Així doncs, es votarà l’esmena de Junts sobre macroprojectes i l’esmena del PSC que vol eliminar el pla pilot de la Renda Bàsica Universal (RBU). Aragonès ha assenyalat que Junts ha presentat esmenes als comptes per intentar “generar esquerdes” i erosionar.

Aragonès s’ha mostrat convençut que de la mateixa manera que el Govern compleix els acords també ho farà el PSC en la recta final dels pressupostos. I és que els socialistes mantenen viva la seva esmena sobre el pla pilot de la RBU i no han descartat públicament votar a favor de l’esmena de Junts sobre els macroprojectes. PSC i Govern van arribar a un acord sobre Quart Cinturó, Hard Rock i ampliació del Prat, però en un document al marge de la llei de pressupostos.

“No tinc per què dubtar de la paraula dels meus interlocutors, que diuen que els pressupostos tiraran endavant”, ha afegit el president català.

Concretament sobre la Renda Bàsica Universal, Aragonès ha explicat que la llei d’acompanyament que va entrar al Parlament fa una menció a aquest tema, concretament a una futura normativa del pla pilot. “Si hi estiguessin en contra, no haurien de patir gaire”, ha dit.