Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Aragonès agraeix a l’Eurocambra “l’oportunitat” d’explicar la vulneració de drets de Pegasus: “No és un cas tancat”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest dimarts l’informe del comitè sobre Pegasus de l’Eurocambra, i ha volgut “agrair” a les institucions europees “l’oportunitat” de denunciar la “vulneració” de drets patida per les víctimes del ‘Catalangate’. En un discurs amb motiu del Dia d’Europa, i davant dels representants de les institucions europees a Barcelona, Aragonès ha dit que Pegasus “no és un cas tancat”. “La prova és que s’ha fet un pas més per denunciar aquest cas d’espionatge i exigir transparència i cooperació amb la justícia de totes les institucions”, ha afirmat.

“Les institucions europees, en el marc institucional europeu, ens han ofert sempre un camí per enfortir els drets individuals i les condicions de vida col·lectiva, i volem agrair al Parlament Europeu que hagi aprovat aquest informe”, ha dit. 

Publicitat

Aragonès ha remarcat que Catalunya vol ser un “soci fiable” de la Unió Europea i que una de les “prioritats” del seu executiu ha estat “reforçar i enfortir la interlocució directa amb els màxims representants europeus”. 

En el seu discurs, el cap de l’Executiu ha defensat “l’europeisme de la societat catalana” i el seu “compromís democràtic”. 

“Europa és el nostre espai natural d’acció política”, ha dit Aragonès, que ha destacat que la interlocució amb les institucions és “vital” per poder “fer sentir la veu de Catalunya” a Brussel·les. 

Per la seva banda, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha dit que és impossible imaginar el futur d’Europa “sense parlar de drets humans i de democràcia”.

En referència a l’informe sobre Pegasus, ha dit que és “inacceptable que en una suposada democràcia es violin drets fonamentals a través de l’espionatge massiu”. “No només ho diem nosaltres, també ho diu el Parlament Europeu”, ha afegit Serret. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió