Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Aquopolis reobre les seves portes i confia en poder salvar la temporada

ACN Vila-seca.-El parc aquàtic Aquopolis, a La Pineda (Vila-seca), ha iniciat aquest dimecres la temporada amb l’esperança de poder “salvar-la”, a causa de les dificultats causades per la crisi de […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Vila-seca.-El parc aquàtic Aquopolis, a La Pineda (Vila-seca), ha iniciat aquest dimecres la temporada amb l’esperança de poder “salvar-la”, a causa de les dificultats causades per la crisi de la covid-19. L’obertura ha estat més tard que en els anys anteriors i el parc ha adaptat tots els espais a les mesures sanitàries. A banda de reforçar la neteja i posar dispensadors de gel hidroalcohòlic en diferents espais, s’ha reduït l’aforament màxim de 6.000 a 3.500 persones. El director d’Aquopolis, José María Claver, ha apuntat a l’ACN que confien que a partir del 15 de juliol hi hagi “una mitja normalitat” amb l’arribada de turistes d’arreu de l’Estat i d’altres països. De moment, el parc opera amb un 75% de la plantilla habitual.

En la primera jornada de funcionament hi ha hagut pocs clients. Tenint en compte que amb prou feines hi ha turistes a la Costa Daurada, els responsables del parc no s’han sorprès. De fet, per Claver aquests primers dies serviran per posar a prova els protocols i fer petits ajustaments per quan vingui el gruix de visitants. En la seva opinió, una de les claus serà la confiança, tant la que pugui donar l’establiment com la que tingui la gent a l’hora d’anar a de vacances a la zona. Per ell, el fet que Aquopolis sigui un espai gran a l’aire lliure és un avantatge perquè els permet “mantenir les distàncies de seguretat, que són fonamentals per evitar qualsevol contagi”. “El que més ens interessa és que tot funcioni correctament i no hi hagi un rebrot, que seria molt dolent per l’economia del país”, ha assenyalat.Les mesures sanitàries són presents i visibles a gairebé tot arreu. Ja a l’entrada, a terra s’han pintat cercles perquè es mantingui la distància a la cua per comprar els tiquets. A més, “la desinfecció del parc és constant”, ha remarcat el director. Abans de fer servir una atracció “la gent s’ha de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic, i també abans d’entrar al restaurant o a la botiga”, ha indicat. Als restaurants fins i tot han col·locat mampares per evitar el contacte directe entre empleats i visitants. A les botigues s’hi ha d’accedir amb mascareta, i els treballadors la porten a tot arreu. Alguns fins i tot duen pantalles protectores. Aquopolis ha arrencat la temporada amb uns 140 treballadors un 75% de la plantilla habitual. Claver ha posat en valor haver pogut tornar a obrir portes també per garantir els llocs de treball i ha assegurat que a mesura que avanci la temporada i arribin els turistes, es contractaran més persones.Els clients, més enllà de les mesures sanitàries, no notaran gaires diferències respecte anys anteriors. La més destacada és que aquest estiu no es faran espectacles amb dofins, per evitar aglomeracions. Des d’uns espais previstos però, es podran veure els animals, que estaran amb els cuidadors.